به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه سوری نشان دادند که از طریق الکتروریسی می توان اسفنج هایی تولید کرد که می توانند به داربست های سه بعدی تبدیل شوند. از این داربست ها می توان برای کشت سلول های پوستی بیمار استفاده کرد.
الکتروریسی روشی است که در آن قطرات مایع به سمت هدف پاشیده می شوند و در نهایت این قطرات به الیاف پلاستیکی تبدیل می شوند. قبلاً از الکتروریسی برای تولید فیلمهای دو بعدی استفاده میشد، اما در این پروژه محققان نشان دادند که میتوان ساختارهای سه بعدی را مستقیماً با الکتروریسی ایجاد کرد.
نتایج این تحقیق در مجله Nanomaterials منتشر شده است.
کلوئه هاوارد، یکی از محققان این پروژه می گوید: پس از تولید این داربست ها به روش الکتروریسی، سلول های پوستی را روی آنها رشد دادیم. هفت روز بعد، تعداد سلول های کشت شده روی این داربست دو برابر سلول های کشت شده روی داربست دو بعدی بود. عملکرد این داربست بهتر از رشد سلول ها بر روی پلی استایرن بود که پلاسما روی آن اعمال شد. نتایج این پروژه ممکن است راه را برای استفاده از سلول های پوستی بیمار برای درمان بهتر و سریعتر زخم ها هموار کند.
دانشمندان محلولی تهیه کردند که شامل ژلاتین و پلی کاپرولاکتون (PCL) بود. نوعی پلیمر تجزیه پذیر که با بافت انسان سازگار است. آنها این محلول را از طریق یک سرنگ به یک میدان الکتریکی پمپ کردند که آن را به نانوالیاف تبدیل می کند. این فرآیند ساده، مقیاس پذیر و مقرون به صرفه است. اکنون محققان امیدوارند از آن در سایر کاربردهای پزشکی استفاده کنند.
به گفته محققان، از روش الکتروریسی می توان برای تولید فیبرهای عضلانی و در آینده برای تولید پوست، غضروف و استخوان مصنوعی استفاده کرد.