شایانوز بسیاری از ما معتقدیم که تغییر عملکرد مغز غیرممکن است. یعنی همه با توانایی هایی متولد می شوند که باید تا آخر عمر با همان میزان توانایی زندگی کنند. به نوعی تقدیر الهی را برای این موضوع در نظر می گیریم که برخی از افراد با توجه به فطرت و خلقت خود حافظه خوبی دارند و از سوی دیگر فراموشی جزء لاینفک زندگی برخی دیگر است و برای بهبود آن کاری نمی توان کرد. او اما باید بدانید که اینطور نیست. حافظه مانند بسیاری از توانایی های دیگر قابل تقویت است. چای فواید زیادی برای سلامتی ما دارد و نوشیدن چای بهترین راه برای بهره مندی از خواص گیاهان دارویی است. زیرا با جوشاندن گیاه خواص آن زودتر آزاد می شود و در نتیجه زودتر جذب بدن می شود. امروزه پزشکان طب سنتی به این نتیجه رسیده اند که نوشیدن چای برای تقویت حافظه نیز مفید است. پس اگر احساس می کنید حافظه تان کمی ضعیف است و چیزهای مهم را فراموش می کنید، جالب است بدانید که حتی با نوشیدن چای خانگی هم می توانید حافظه خود را تقویت کنید. اما همه دمنوش های گیاهی برای حافظه موثر نیستند. من قصد دارم بهترین دمنوش ها را برای تقویت حافظه، تمرکز و پیشگیری از آلزایمر ارائه کنم. اگر می خواهید همیشه حافظه قوی داشته باشید، مصرف منظم این دمنوش ها را در برنامه خود قرار دهید. قطعا مصرف این دمنوش ها باعث بهبود عملکرد مغز و ذهن می شود.
رازهای تقویت حافظه که همه نمی دانند
-
چای آستو خدا
اسطوخودوس یکی از گیاهان معطری است که نوشیدن چای آن قبل از خواب به کاهش استرس، آرامش اعصاب، تقویت سیستم مغز و خواب بهتر کمک می کند. از مهمترین خواص اسطوخودوس برای مغز می توان به تقویت حافظه و هوش اشاره کرد که از آلزایمر زودرس و فراموشی جلوگیری می کند.
طرز تهیه چای اسطوخودوس
چای اسطوخودوس بسیار ساده است، ابتدا دو قاشق چایخوری اسطوخودوس خشک را با یک لیوان آب جوش در قوری ریخته و به مدت 20 دقیقه روی حرارت غیر مستقیم بگذارید تا دم بکشد. این چای با کاهش استرس و اضطراب به افزایش تمرکز و حافظه کمک می کند.
-
چای بهار نارنج
بهار نارنج آرام بخش، ضد تشنج، شادی آور، تقویت کننده مغز و اعصاب، بهبود دهنده سردرد و ناراحتی های عصبی و تقویت کننده حافظه است. به همین دلیل چای بهارنارنج بهترین نوشیدنی برای تقویت حافظه است.
طرز تهیه چای بهارنارنج
چای بهار نارنج یک قاشق غذاخوری بهار نارنج، یک قاشق غذاخوری گل رز، یک تکه چوب دارچین و دو لیوان آب نیاز دارید. آنها را در کتری یا کتری بریزید و صبر کنید تا بجوشد. شعله را کم کنید تا بجوشد. در انتها چای بهار نارنج را از صافی رد کنید و به میزان دلخواه شیرینی اضافه کنید و نوش جان کنید. این دمنوش علاوه بر تقویت حافظه، سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می کند.
-
چای دارچین
مصرف دارچین برای زنان باردار مضر است. همچنین استفاده زیاد از دارچین منجر به سوزش سر دل، التهاب یا تورم پوست، زخم و ترک در گوشه های دهان می شود. دارچین از لخته شدن خون جلوگیری می کند، اما مصرف بیش از حد آن می تواند باعث مشکلات خونی شود.
طرز تهیه چای دارچین
مقداری چوب دارچین را در یک کتری با آب 80 درجه سانتیگراد به مدت 15 تا 20 دقیقه بجوشانید. سپس چند قطره آبلیموی تازه اضافه کنید تا دارچین گرم را متعادل کند. همچنین برای شیرین کردن این نوشیدنی از مقداری کارامل یا عسل استفاده کنید.
-
چای زعفران
مصرف چای زعفران نقش مهمی در تقویت حافظه دارد. این چای اشتها را افزایش می دهد، به هضم غذا کمک می کند و اضطراب و افسردگی را از بین می برد.
طرز تهیه چای زعفران
زعفران و عسل را اضافه کنید و مخلوط کنید. ظرف را در ظرف بگذارید و بگذارید مواد به مدت 5 دقیقه با حرارت ملایم به آرامی بجوشد سپس مخلوط به دست آمده را از صافی رد کنید; در فنجان بریزید و بنوشید.
غذاهایی برای تقویت حافظه
-
بخور دادن
در روایات به اهمیت بخور اشاره شده است. کندر خاصیت ضد فراموشی دارد و برای تقویت حافظه توصیه می شود. از ترکیب عسل و کندر مرطوب برای تقویت حافظه و بالا بردن سطح هوشی کودکتان استفاده کنید.
-
ماهی
ماهی منبع غنی امگا 3 و ویتامین D است که نقش موثری در عملکرد حافظه و جلوگیری از آسیب مغزی و همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. ماهی سالمون برای افزایش تمرکز و بهبود بیش فعالی مفید است. مصرف ماهی به ویژه برای بهبود عملکرد مغز کودکان توصیه می شود. می توانید از مکمل های امگا 3 نیز استفاده کنید.
-
انواع توت ها
آنتی اکسیدان های موجود در توت ها به تسهیل ارتباط بین سلول های مغز ما کمک می کند. مصرف روزانه توت و تمشک به عنوان یک ماده غذایی تقویت کننده حافظه می تواند حافظه کوتاه مدت ما را تقویت کند.
-
آووکادو
آووکادو حاوی ویتامین های B، C و K و اسید فولیک است. همچنین از تشکیل لخته خون در مغز جلوگیری می کند.
-
شکلات تلخ
شکلات تلخ و قهوه نقش موثری در کاهش فشار خون و بهبود گردش خون در مغز و قلب دارند. قهوه و شکلات تلخ سرشار از کافئین هستند.
-
گیاهان برگ سبز
این گیاهان مانند اسفناج، کاهو و … سرشار از ویتامین A و K هستند و عملکرد مغز را افزایش می دهند. افرادی که 2 تا 3 بار در روز سبزیجات می خورند کمتر دچار اختلالات مغزی و حافظه می شوند.
برای زندگی بهتر صفحه زندگی سالم ما را دنبال کنید.