به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، سید احمدرضا سیدعلیان، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و معاونت امور تولیدات دامی، ارزش اقتصادی ۲۴ میلیون تن ضایعات کشاورزی ۵۳۶ هزار تن است. سالانه یک میلیارد تومان و گفت: بر اساس برآوردها برای تولید این میزان ضایعات و ضایعات کشاورزی سالانه حدود 13 میلیارد مترمکعب آب در کشور مصرف می شود که علاوه بر فرآوری و بازگرداندن آن به خوراک دام و طیور می رسد. . می توان از این مواد به گونه ای استفاده کرد که از هزینه تولید بهره برده و تا حدودی کاهش یابد.
اضافه شد: دستورالعمل فنی و بهداشتی کارخانجات تولید مواد اولیه خوراک دام و طیور از فرآورده های جانبی صنایع غذایی و کشاورزی در قالب 20 صفحه برای فرآوری بهداشتی پسماندهای کشاورزی و مزارع باغبانی شهری و روستایی و استفاده از آنها در جیره غذایی. برای دام و طیور با همکاری این اداره، سازمان دامپزشکی کشور، دفتر فناوری و محیط زیست وزارتخانه و پژوهشکده علوم دامی تهیه و حدود دو هفته به استان ها ارسال شد.
وی با بیان اینکه برخی واحدها و کارگاه ها در گذشته اقدام به فرآوری ضایعات کشاورزی برای مصرف دام و طیور می کردند، ادامه داد: با تدوین و ابلاغ این دستورالعمل، فعالیت این واحدها یا واحدهای تازه ایجاد شده در چارچوب مقررات بهداشتی اجرا می شود. در کنار نظارت و به نوعی به فعالیت این واحدها هویت داده می شود.
سیدعلیان در عین حال از تشکیل کارگروه بهره وری خوراک دام و طیور توسط دفتر بهبود وضعیت و تغذیه دام خبر داد و تصریح کرد: این کارگروه های استانی بر واحدها و کارگاه های فرآوری ضایعات و ضایعات کشاورزی نظارت و به ما اطلاع می دهند. . دامپزشکی استان ها نیز بر این واحدها نظارت بهداشتی خواهند داشت.
وی گفت: به دنبال این بودیم که فرآوری پسماندها و ضایعات کشاورزی گران نباشد و به همین دلیل اصرار داشتیم که این مواد در کارگاه های درجه دو و سه واحدهای صنعتی کارخانه های خوراک دام و طیور به خوراک تبدیل شوند.
مدیرکل دفتر بهبود وضعیت تغذیه و دام و معاونت امور تولیدات دامی خاطرنشان کرد: از سال 1400 این اداره بر بهره وری و بهره برداری از ضایعات کشاورزی و بازگشت آن به چرخه غذایی دام و پرندگان پس از آن نظارت داشته است. پردازش بهداشتی