بازار؛ گروه خودرو: بررسی های میدانی روز گذشته خبرنگار این رسانه در بازار روغن موتور حکایت از عدم توزیع روانکارهای پرطرفدار در شبکه توزیع دارد. تولیدکنندگان موظفند روغن موتور را برای فروش در بازار به شبکه توزیع عرضه کنند، اگرچه روانکارها تحت نظارت هستند، اما نظارتی بر شبکه توزیع وجود ندارد. طی یک ماه گذشته قیمت روغن موتور در بازار به طور متوسط 20 درصد رشد داشته است، این موضوع نیز به دلیل شایعات پیرامون افزایش قیمت انواع روغن موتور است.
حیدری، بازرس انجمن پالایشگاه های نفت ایران: اسناد و مدارک به سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان رسیده است، این سازمان به زودی نتایج را به ستاد تنظیم بازار اعلام می کند تا در مورد قیمت روانکارها تصمیم گیری شود.
قیمت روغن موتور در انتظار اعلام ستاد تنظیم بازار
مهران حیدری، بازرس انجمن پالایشگاه های نفت ایران در گفتگو با خبرنگار «بازار» درباره افزایش قیمت روغن موتور گفت: اسناد و مدارک به سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان رسیده است، این سازمان به زودی اعلامیه را ارسال خواهد کرد. برای تصمیم گیری به مرکز تنظیم بازار مراجعه کنید.” قیمت روانکارها را اعلام خواهد کرد.
این مسئول انجمن پالایشگاه های نفت ایران در پاسخ به سوال خبرنگار «بازار» مبنی بر اینکه چرا قیمت های اجباری روانکارها حذف می شود، اظهار کرد: در جلسات مربوط به بحث قیمت روانکارها خواستار حذف اجباری شدند. قیمتها، اما با توجه به اینکه لاستیک و روغن موتور دو محصول استراتژیک و موثر در حملونقل داخلی و بینالمللی هستند، همچنان مشمول قیمتهای دستوری خواهند بود. اطلاع از قیمت هر محصولی اگر در بازار انجام شود، اقتصاد آن صنعت را پایدار می کند.
وی افزود: آزادسازی قیمت روغن موتور موضوعی است که وزارت حراست و ستاد تنظیم بازار باید در مورد آن تصمیمات لازم را اتخاذ کنند.
حیدری در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار بازار درباره نحوه قیمت گذاری روغن موتور توضیح داد: متولیان سیاست صنعتی اکنون دو سوال دارند، پرداخت یارانه به تولیدکنندگان یا افزایش قیمت روانکار تا بتوانند تصمیم بگیرند. تولیدکنندگان روغن موتور هم اکنون منتظر اعلام نتیجه از سوی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان به ستاد تنظیم بازار هستند.
یکی از فعالان بازار روغن موتور که نخواست نامش فاش شود: طی یک ماه گذشته، برندهای روغنی پارس و بهران توزیع محدودی روغن موتور در بازار داشتند. اما اطلاعاتی از فرآورده های مصرفی نفت سپاهان و ایرانول در بازار وجود ندارد.
نبود محصولات ایرانول و سپاهان در بازار.
یکی از فعالان بازار روغن موتور که نخواست نامش فاش شود، درباره کمبود روانکار به خبرنگار «بازار» گفت: یک ماه است که برندهای روغن موتور پارس و بهران توزیع محدودی روغن موتور در بازار دارند. اما هیچ خبری از محصولات مصرفی سپاهان و ایرانول در بازار نیست، این دو برند طی یک ماه گذشته روغن موتور نو توزیع نکرده اند.
این فروشنده روغن موتور در پاسخ به سوال این خبرنگار درباره کمبود فرآورده های نفتی ایرانول و سپاهان در بازار گفت: روغن موتور با ویسکوزیته های 5W30، 10W40، 0W30، 0W20 و 20W50 ایرانول و سپاهان با کمبود مواجه است. مارک ها شاید وقت آن رسیده است که این برندها توزیع مویرگی محصولات خود را در بازار کنترل کنند یا نمایندگی تجاری خود را افزایش دهند.
وی افزود: سود مابه التفاوت قیمت روغن موتور از کارخانه تا بازار فقط نصیب شبکه توزیع می شود، در این میان مصرف کنندگان و تولیدکنندگان زیانده واقعی هستند. شبکه توزیع با علم به اینکه به زودی قیمت روغن موتور افزایش می یابد، عرضه محصول به بازار را کاهش داده است.