بازار، گروه استان ها: کارخانه سیمان بیارجمند تقریباً دو دهه پیش همزمان با کارخانه سیمان سبزوار افتتاح شد. امروز کارخانه سیمان سبزوار یکی از مهم ترین کارخانه های تولید این محصول در شمال شرق کشور محسوب می شود و حتی موفق به تملک آن شد. شرکت های ماهواره ای مانند Beyan Beton، Sanseh Stock، Hydrated Lime و غیره. اما سیمان بیارجمند هنوز افتتاح نشده است!
سیمان بیارجمند با 47 هزار سهامدار امروز نیمه کاره است، مشکل فراتر از یک کارخانه نیمه کاره است، مشکل اینجاست که این شرکت از ابتدا با سرمایه مردمی تأسیس شد و سهامداران آن امروز بلاتکلیف هستند، در واقع روستای کارخانه است. منطقه را به اشتراک بگذارید شرکتی دارند که 17-18 سال است که بولدوزر سیمان تولید نکرده است! اکنون با فرا رسیدن دهه 60 و تغییر کاربری این کارخانه به تولید سیمان سفید، محصولات آن صادر خواهد شد و شاهد ارزآوری خوبی برای کشور خواهیم بود، ورود بسیار به موقع بوده و می تواند دغدغه های مردم را برطرف کند. مردم
افرادی که زندگی خود را فروختند.
از سوی دیگر همانطور که ابراهیم باقری درباره روستای بیارجمند می گوید: وقتی شایعه راه اندازی کارخانه سیمان به گوش رسید صدها نفر از مردم بیارجمند سرمایه حیاتی خود، خودرو، طلا، خانه، زمین های کشاورزی و… را فروختند. و آنها پناهگاه خریدند. و تریلرهایی که پس از راه اندازی کارخانه می توانند نان خود را به دست آورند، به این معنی که بسیاری از آنها حتی پول خود را از دست داده اند.
شهروند محترم: هزار و صد میلیارد تن سرمایه مردمی در دست شرکتی است که می خواهد سیمان سفید بدون مشتری تولید کند.
وی با بیان اینکه در خوشبینانه ترین حالت مردم بیارجمند ضرر نکردند اما سودی هم نبردند، افزود: فرض کنید 17 تا 18 سال سرمایه گذاری را رها کنیم و باز هم سودی نگیریم، این کار بزرگی است. درد مردم بیارجمند که روزگاری به کارخانه سیمان امید داشتند اما کم کم این امید از بین می رود و حتی بسیاری از آنها به خاطر نان خوردن مهاجرت کرده اند.
کارخانه ای که از ابتدا مشکل داشت
کارخانه سیمان بیارجمند از ابتدا کارخانه بی مشکلی نبود، برخی معتقدند مکان این کارخانه اشتباه بوده است، به عنوان مثال حسن باقری یکی دیگر از شهروندان بیارجمندی می گوید: نماینده سابق شاهرود و میامی در شورای اسلامی. شورا به نحوی مردم را تحریک کرد و به بابا قول داد و با همراهی یک نفر از بیارجمند که در دفتر ریاست جمهوری بود، تمام تلاش خود را برای آوردن این کارخانه به بیارجمند انجام داد، اما بیشتر یک شیرین کاری تبلیغاتی و انتخاباتی بود.
باقری با بیان اینکه این حرکت به قیمت از دست دادن سرمایه، اعتماد و امید مردم تمام شد، تاکید کرد: در آن زمان هیچکس به مکان این کارخانه فکر نکرده بود، هیچکس فکر نمی کرد بیارجمند با خشکسالی مواجه است. و آیا این به معنای آن است که عصر کنونی در شرایطی که مردمش حتی آب آشامیدنی ندارند، بحرانی ترین وضعیت خود را از نظر کم آبی پشت سر خواهد گذاشت؟
خانی نماینده سابق شاهرود در مجلس: برای حل مشکل پیشنهاد شد سیمان بیارجمند به صورت سیمان سفید معرفی شود.
وی با بیان اینکه هدف از آوردن کارخانه به بیارجمند چه بوده است، گفت: حالا که این کارخانه را آوردند چرا 18 سال آن را رها کردند؟ حالا که این کار انجام شده، چرا باید مردم هزینه کار تبلیغاتی افراد قبلی را بدهند، حداقل کارخانه فعلی را باز کنند تا فرزندان این مردم که سرمایه و امیدشان را داده اند، خودشان بروند سر کار؟
شستا وارد شد
علی اصغر خانی نماینده سابق شاهرود و میامی در مجلس معتقد بود به دلیل وجود سیمان سیاه در شاهرود، سبزوار و بجنورد، فردی سیمان سیاه را از بیارجمند که 120 کیلومتر مسیر جانبی از تهران دارد خریداری می کند. راهرو مشهد (60 کیلومتر به سمت چپ و 60 کیلومتر به عقب) زحمت نمی کشی چون باید کرایه بیشتری بپردازی و در نتیجه سیمان بیرجمند حتی از سیمان شاهرود یا سبزوار گرانتر است پس به صرفه نیست.
خانی که همزمان جلسات متعددی را برای حل مشکل شرکت سیمان برگزار کرده بود، گفت: برای حل مشکل پیشنهاد شد سیمان بیارجمند به صورت سیمان سفید ارائه شود نه به صورت سیمان خاکستری. کارخانه تولید، آنچه مورد توافق و تصمیم گیری قرار گرفت. هلدینگ شستا وارد کمپین شد. این مشکل ممکن است منجر به صادرات سیمان کارخانه بیارجمند شود.
خانی در زمان تصدی شاهرود و نمایندگی میامی، شستا را به سیمان بیارجمند آورد به طوری که بخشی از سهام توسط هلدینگ های بزرگ سیمان مانند سیمان شاهرود خریداری شد تا هیئت مدیره سابق سود خود را از دست بدهد و در نتیجه این شرکت توانست با کمک سیمان شاهرود به آرامی شروع به کار کند و سیمان سفید تولید کند و این راه حل بسیار معقولی بود.
سیاه سفید شد
اکنون مردم بیارجمند از تبدیل شدن کارخانه به سیمان سفید راضی نیستند. محمدرضا احمدی از اهالی بیارجمند گفت: سیمان سفید در مقایسه با سیمان خاکستری فایده ای ندارد و مردم جلوی آن را می گیرند.
وی با بیان اینکه اگر بتوان یک کامیون سیمان سفید را در شاهرود به مدت یک هفته به فروش رساند، به تولید سیمان سفید بپردازیم، گفت: سیمان سفید مشتری ندارد، امروز سیمان خاکستری است که بازار خوبی دارد و هیچکس. خرید می کند. سیمان سفیدی که آقایان می خواهند تولید کنند.
یک ساکن خوشحال: بسیاری از سهامداران خانه های خود را فروختند و برای اجاره نقل مکان کردند
با بیان اینکه من سهامدار شرکت هستم و مثل همه بلاتکلیف هستم اما معتقدم با این رویه شرکت نابود می شود و گفتم: مصرف سیمان سفید آنقدر کم است که یک کامیون سیمان در شاهرود توزیع می شود. هر هفته، و کل بازار نیاز بیشتری دارد. شهرستان پاسخ داده خواهد شد. در نهایت دو دستگاه کامیون به سبزوار اعزام می شود. آیا اینها می توانند پاسخی برای کارخانه باشند؟
سفید نمی خواهد!
این نظر مورد استقبال بسیاری از افراد است، افرادی که معتقدند سیمان سفید امروز در مقایسه با سیمان خاکستری بازاری ندارد و از طرفی اگر ماشین آلات کارخانه سیمان سیاه از کارخانه خارج شود مثلاً ماشین آلات سیمان سفید جدید بیاورند. ، مردم نیز آنها را از دست خواهند داد. معلوم نیست دستگاهای جدید بیاد یا نه! این بیانیه نشان می دهد که مردم تا چه اندازه از دولتمردان، نمایندگان مجلس و مسئولان خشمگین و گله مند هستند.
یکی دیگر از شهروندان بیارجمندی با بیان اینکه 100 میلیارد تن از سرمایه مردم در دست شرکتی است که می خواهد با بی خیالی سیمان تولید کند و سیمان سفید تولید کند که صرفه اقتصادی ندارد، اظهار داشت: در حال حاضر 100 میلیارد تن از سرمایه مردم در دست شرکتی است که می خواهد سیمان تولید کند. 47 هزار سهامدار عمدتاً از مناطق محروم بیارجمند هستند که بسیاری از آنها طلا و جان خود را فروختند و به این شرکت اعتماد کردند و این رفتار با آنها درست نیست.
حسین احمدی با بیان اینکه بسیاری از سهامداران خانه های خود را فروختند و مستاجر شدند، تاکید کرد: بسیاری از این افراد به دلیل اینکه دچار تلاطم اقتصادی دو دهه اخیر شده اند دیگر خانه ندارند و امروز مردم حاضرند بگویند این یک هزار و 100 میلیارد است. سهام خود را به ارزش 460 میلیارد تومان به فروش رساند.
توضیحاتی در مورد ورود شستا
رضوانی مدیرعامل شرکت سیمان بیارجمند در گفتگو با بازار با بیان اینکه این شرکت در سال 84 پذیره نویسی شده است، گفت: در سال 85 این کارخانه به شماره 2062200 در سازمان ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی شاهرود به ثبت رسید اما مجوز تولید صنعتی در آنجا صادر شد. چندین نوع سیمان و فرآورده های مرتبط بوده است، اما به دلایل مختلفی از جمله هیئت مدیره، مسئولان وقت و…
رضوانی با بیان اینکه از سال 1400 و اولین سفر استانی شهید رئیسی این موضوع به شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی یا همان شستا واگذار شد به طوری که به روز رسانی و بهره وری طرح های متوقف شده نیز در این کارخانه اعمال شد، تاکید کرد: شرکت مشمول است. به ماده 35 قانون تجارت نیز به این دلیل تصویب شد که سهام فروخته شده بود و سهامداران به دلیل قدمت شرکت بخشی از تعهد خود را پرداخت نکرده بودند و عملاً راه دیگری وجود نداشت و امکان افزایش سرمایه وجود نداشت. شرکت
وی با بیان اینکه این سهام پس از ابلاغ، مبنی بر دخالت شستا و خرید سهام بیارجمند این شرکت توسط سیمان شاهرود، طبق ساز و کار قانونی فروخته شد، گفت: اتفاقاً از رکود سیمان بیارجمند خارج شد. شرکت صورت گرفت.
شستا کار کارشناسی انجام خواهد داد
مدیر شرکت سیمان بیارجمند با بیان اینکه نیمی از سیمان کشور در اختیار شستا و دارای هلدینگ های تخصصی است، تاکید کرد: با آمدن شستا مطالعات اقتصادی آغاز شد اما یک نکته را باید گفت که در سال 84 که سیمان بیارجمند کلنگ زنی شد. شرایط سیمان کشور متفاوت بود از آن سال تا به امروز 10 کارخانه سیمان خاکستری دیگر در ایران راه اندازی شده و به همین دلیل شرایط تغییر کرده است.
به نظر می رسد ورود شستا به سیمان بیارجمند خون تازه ای به رگ های این شرکت وارد کرده است
رضوانی با بیان اینکه سیمان سفید حداقل می تواند سودآوری سهامداران و کارخانه را تضمین کند، اظهار داشت: شستا بر اساس شاخص های اقتصادی و ملی و کارهای تحقیقاتی یک مطلب را بیان می کند، بنابراین مردم فکر نکنند که شستا بر اساس احساسات است. اصلا اینطور نیست
وی با بیان اینکه افتتاح این کارخانه در سال 1405 انجام می شود، گفت: البته این امر منوط به رفع مشکلات است و می توانیم شاهد فعالیت کارخانه سیمان سفید بیارجمند شاهرود باشیم. از طرفی خط تولید سیمان خاکستری هم فروخته شد و پول آن در حساب شرکت است و با آن ماشین آلات سیمان سفید می خریم.
در نهایت به نظر می رسد ورود شستا به سیمان بیارجمند خون جدیدی به رگ های این شرکت تزریق کرده است و به زودی شاهد آغاز تولید سیمان بیارجمند خواهیم بود. این اقدام شاید بخشی از مشکلات اقتصادی مردم منطقه باشد. اما گلایه ای وجود دارد که باید مطرح شود و آن این است که مسئولان باید در بین مردم حاضر شوند و این مسائل را توضیح دهند تا مردم متوجه شوند. امروزه سیمان خاکستری در کشور اشباع شده و دیگر ظرفیت تولید وجود ندارد. از سوی دیگر شستا در نظر دارد سیمان سفید تولیدی در کارخانه بیرجمند را صادر کند که می تواند برای اقتصاد کشور مفید باشد.