عمادی در رابطه با شیوع شپش در مدارس وی بیان کرد: با وجود شیوع این بیماری در مدارس، خوشبختانه در بیشتر مدارس به ویژه در سطح شهر تهران، شیوع شپش در بین دانش آموزان به حداقل رسیده است اما به طور کلی این بیماری همچنان در برخی مناطق مشاهده می شود. عموماً این مشکل هر ساله در مدارس ایران مشاهده می شود و مشکلی جدید و ناشناخته نیست.
وی در خصوص اپیدمی شپش در بین کودکان گفت: این بیماری از طریق تماس مستقیم بین افراد قابل انتقال است. دانش آموزان مخصوصاً دختر بچه ها هنگام بازی با هم، تکیه دادن به شانه های همدیگر، دست گرفتن و … به راحتی می توانند شپش را به یکدیگر منتقل کنند. گاهی اوقات شیوع شپش در مدارس به حدی افزایش می یابد که باید اقدامات جدی انجام شود.
وی افزود: متأسفانه شپش هایی که در حال حاضر وجود دارند به دلیل استفاده زیاد از داروها و مواد شیمیایی برای از بین بردن شپش مقاوم شده اند که این مشکل درمان این بیماری را با مشکل مواجه می کند اما نکته مهم این است که اگر والدین متوجه وجود آن شوند. این بیماری کشنده، خطرناک و غیرقابل درمان نیست و با در نظر گرفتن تدابیر و راهکارهایی قابل کنترل و درمان است مورد گذشته است و می توان از شامپوهای مخصوص برای درمان آنها استفاده کرد.
اگر خانوادهها انواعی از شپشهای مقاوم را پیدا کردند که با وجود استفاده از این داروهای مختلف از بین نمیروند، میتوانند از داروهای خوراکی مانند ایورمکتین استفاده عمادی با بیان اینکه در زمان اپیدمی کرونا در ایران، تولید داروهای خوراکی مانند ایورمکتین افزایش یافت، گفت: با پایان یافتن قرنطینه کرونا، تولید این دسته از داروها دوباره کاهش یافت و متوقف شد. این در حالی است که مردم واقعاً به این داروها نیاز دارند و باید به صورت اضطراری توسط شرکت های دارویی ایران تولید شوند. با توجه به توقف تولید این دارو، مردم به روش های سنتی درمان شپش مانند استفاده از سس مایونز و روغن زیتون معلوم شد که اینها راههای موثری برای از بین بردن آن هستند.
از آنجایی که شپش ها انگل های هوازی هستند و مادام العمر به موهای کودکان می چسبند، بهترین راه برای درمان این بیماری ایجاد محیطی است که از تنفس شپش جلوگیری کند. شانه كردن مرطوب موها و آغشته كردن آن به مقداري روغن و مايونز و كشيدن نايلون روي موها، توانايي تنفس شپش را از بين مي برد و آنها را خفه مي كند. انجام روزانه این روش و نگه داشتن نایلون روی سر از شب تا صبح بسیاری از شپش های مقاوم را از بین می برد و بیماران را از شر این انگل نجات می دهد.
ارگان ها و نهادهایی مانند مدارس و آموزش و پرورش نیز در این زمینه نقش بسزایی دارند. عمادی درباره وظایف این نهادها در ریشه کنی شپش دانش آموزان گفت: مربیان بهداشت در مدارس هستند که باید هر ساله به صورت دوره ای سر و موی دانش آموزان را معاینه کنند. مربی سلامت پس از تشخیص شپش روی سر دانش آموز وظیفه شماست که به خانواده بیمار و اولیای دانش آموزان سالم اطلاع دهید تا همه بتوانند درمان فرزندان خود را انجام دهند. از سوی دیگر معلمان موظفند در این زمینه تذکرات لازم را به دانش آموزان بدهند و درمان را برای همه آنها اعمال کنند. زیرا اگر کودکی شپش نداشته باشد یا با روش های درمانی بهبود یابد، با مواجهه با کودکان مبتلا دوباره به این بیماری مبتلا می شود و یک بار مواجهه با شپش برای بدن انسان مصونیت ایجاد نمی کند.