افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 29 November , 2024
2

کلاهبرداری وام تلگرام

  • کد خبر : 341522
کلاهبرداری وام تلگرام

آفتاب نیوز: شغل و حرفه فروشندگان وام بانکی در فضای مجازی ابداع شده است. در گذشته نیاز به روزنامه و اعلامیه توزیع شده در خیابان ها تنها منبع تبلیغات شرکت های کاغذی بود. در اوایل دهه 90 که بحث فروشندگان وام داغ شد، مسئولان بانک مرکزی واکنش نشان دادند و این گونه فعالیت ها را […]

آفتاب نیوز:

شغل و حرفه فروشندگان وام بانکی در فضای مجازی ابداع شده است. در گذشته نیاز به روزنامه و اعلامیه توزیع شده در خیابان ها تنها منبع تبلیغات شرکت های کاغذی بود. در اوایل دهه 90 که بحث فروشندگان وام داغ شد، مسئولان بانک مرکزی واکنش نشان دادند و این گونه فعالیت ها را غیرقانونی خواندند و اعلام کردند که مردم فریب این شرکت ها را نخورند. اما شبکه های مجازی و وب سایت ها نیز به کلاهبرداران کمک کردند. با حرکت به دنیای مجازی، مجرمان کلاهبرداری های خود را به صورت آنلاین پخش می کنند. شاید در گذشته چراغ خاموش بود و با استفاده از کلمه تامین مالی اقدامات مجرمانه خود را شناسایی می کردند، اما در قرن جدید بدون هیچ محدودیتی کانال های تلگرام را ربوده اند. دریافت وام فوری در کانال های تلگرام یکی دیگر از انواع کلاهبرداری های مجرمان در شبکه های اجتماعی است. بیشتر و بیشتر کلاهبرداران مجازی پشت کانال های تلگرام ظاهر شده اند. این کانال ها با جعل اوراق بهادار و معرفی خود به عنوان نماینده بانک مرکزی، مبالغ هنگفتی را با وعده های واهی به جیب می زنند. اما شکایات متعدد مشتریان این کانال ها حکایت از عدم پایبندی به وعده ها و عدم امکان دریافت مبالغ پرداختی دارد.

بازی با پول متقاضیان وام

محمود یکی از قربانیان وام تلگرام است. مردی که در مدت کوتاهی به بهانه های مختلف 24 میلیون تومان برای استخر وام تلگرامی واریز کرد اما هیچ وامی دریافت نکرد. او به «شروند» می گوید: اوایل تیرماه بود که با یک گروه تلگرامی مواجه شدم که مدعی ارائه وام فوری بودند، اعتماد کردم و وام گرفتم و در این مدت از من پولی به عنوان کارمزد و مالیات گرفتند. من در مجموع 24 میلیون تومبا واریز کردم پیغام دادند که پول را در عرض یک ساعت واریز می کنند و من 24 میلیون تومان را از دست دادم.

نازنین یکی دیگر از متقاضیان وام تلگرام است. یک گروه تلگرامی وام فوری به او و همسرش قول وام میلیاردی داد. این زن به «شهروند» گفت: کانالی در تلگرام بود که ادعا می کرد وام بدون وثیقه می دهد، شرطش عکس گرفتن از شناسنامه، شناسنامه و شماره حساب برای مشاوره بود، برای دریافت یک میلیارد تومبا ابتدا ما برای ثبت نام باید 6 میلیون تومان وام پرداخت می کردند که بعد از 7 روز کاری به حساب همسرم واریز می شود و در مدت 20 سال باید 2 میلیارد و 200 میلیون تومان را به این کانال تلگرامی برگردانیم در مدت کوتاهی حدود 60 میلیون به بهانه های مختلف از جمله پیش پرداخت، تأیید امضا، تأیید رسید و مالیات به حساب آنها واریز کردیم ساعت‌ها، اما از آن روز به بعد به ما پاسخی ندادند، اگرچه خودشان همیشه پیگیر بودند.

رامتین نیز قربانی وام های فوری از کانال های تلگرامی شده است. او به «شهروند» می گوید: با یک گروه تلگرامی آشنا شدم که مدعی پرداخت وام تلگرامی از بانک مرکزی بودند، کلیپ کامل رضایت و واریز در کانال بود، مدارک هویتی وام دهنده را برای من ارسال کردند، حتی ارسال کردند. من آدرس دفترشون رو جلب کردم و 50 میلیون تومبا به حسابشون واریز کردم و مدام بهم میگفتن که 10 میلیون دیگه بپردازم تا وام رو از سیستم واریز کنم دو ماه از آخرین پرداختم می گذرد، اما خبری از وام نیست و به تماس هایم پاسخ نمی دهند، شماره حساب و مدارک را به پلیس فتا بردم و با وجود طی مراحل قانونی متوجه شدم همه چیز جعلی بوده است. “من هنوز به پایان نرسیده ام.”

کارت های اجاره مشکل دار

شکایت کردن نیز آسان نیست. زیرا شماره کارتی که مردم روی آن پول واریز می کنند بیشتر اجاره ای است و تنها با ثبت شکایت متقاضیان متوجه می شوند که افراد پشت صحنه هیچ ردی از خود باقی نگذاشته اند.

ناصر صمدزاده، مشاور عمومی یک دادگاه، تمامی مدارک هویتی و مجوزهای وام در تلگرام را جعلی می داند. وی به «شروند» می گوید: تمام کلیپ ها و واریزی های ابراز رضایت مشتری جعلی است و سیستم دریافت پول را مرحله به مرحله دنبال می کند تا اینکه مشتریان همچنان فریب دلایل و توجیهات را می خورند و هیچ وامی در کار نیست حتی اگر به دلیل قطع همکاری، پول خود را درخواست می کنند، پاسخی دریافت نمی کنند و یا از طریق شبا فیش برگشتی جعلی برای متقاضیان وام ارسال می شود که هرگز به حساب واریز نمی شود.

وی مبارزه قضایی با این تقلب را دشوار می داند. این وکیل دادگستری می گوید: یکی از مواردی که برخورد قضایی با این ترفند کلاهبرداری را دشوار می کند، استفاده از کارت های اجاره ای است که این مشکل نه تنها ردیابی افراد را دشوار می کند، بلکه اگر فردی حساب کاربری و کد ملی خود را به اجاره دهد. شخص دیگری علاوه بر اینکه عامل جرم اصلی بوده و مجازات آن جرم را متحمل می شود، مرتکب پولشویی می شود که مستوجب استرداد کلیه وجوه معامله شده و سود بانکی مقرر و نیز جزای نقدی است. یک چهارم مبالغ معامله شده است.”

پشت صحنه تبلیغات وام تلگرام

سرگرد مختار رضایی; معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتایی فرجا در پشت صحنه وام های تلگرامی به «شروند» می گوید: وام های تلگرامی یکی از جدیدترین روش های کلاهبرداری در فضای مجازی است که این کلاهبرداری ها با وعده های وسوسه انگیز وام فوری، بدون وثیقه و سود کم، افراد را فریب می دهد. حقیقت این است که در پس این تبلیغات جذاب وام وجود ندارد و تنها هدف این مجرمان کلاهبرداری از افرادی است که به وام نیاز دارند اعتماد مردم با تبلیغات جذاب و وعده های دروغین. آن‌ها سپس با مطالبه پرداخت‌های اولیه، مالیات، هزینه‌های اداری، کمیسیون یا سایر هزینه‌های غیرمنتظره، قربانیان خود را فریب می‌دهند. در برخی موارد، کلاهبرداران پس از دریافت پرداخت اولیه، با بهانه های مختلف مانند تغییر قوانین یا مجبور به پرداخت بیشتر، به درخواست پول ادامه می دهند. نکته مهم در اینجا این است که این کلاهبرداری ها معمولا در مراحل اولیه با مبالغ کم شروع می شود و به تدریج مبالغ درخواستی را افزایش می دهد. این روش باعث می‌شود قربانیان در ابتدا به کلاهبرداری مشکوک نشوند و با پرداخت پول بیشتر در دام این افراد بیفتند.»

سرگرد مختار رضایی با اشاره به یکی دیگر از روش های کلاهبرداری در زمینه وام های اینترنتی می گوید: فیلمبرداری از رضایت متقاضیان یکی دیگر از روش های این مجرمان است که با این کار وانمود می کنند که مدرک جعلی مبنی بر پرداخت داوطلبانه متقاضی به آنها وجود دارد. ویدئوها نه تنها برای فریب شاکی و جلوگیری از شکایت آنها استفاده می شود، بلکه به عنوان ابزاری برای جذب قربانیان جدید، کلاهبرداران اعتماد آنها را جلب کرده و آنها را تشویق به پرداخت می کنند.

آیا بانک ها پشت این وام ها هستند؟

فتایی فرجا، معاون فرهنگی اجتماعی نیروی انتظامی، وام های تلگرامی را متصل به شبکه بانکی کشور نمی داند و می گوید: وام های تبلیغ شده در تلگرام به هیچ وجه به شبکه بانکی کشور متصل نیست و کلاهبرداری محض است. کانال ها تنها با وعده های دروغین وام های فوری و بدون وثیقه به دنبال کلاهبرداری از مردم هستند «با جمع آوری اطلاعات شخصی و مالی شما، نه تنها وامی را به شما پرداخت نمی کنند، بلکه می توانند از این اطلاعات برای ارتکاب جرایم دیگر نیز استفاده کنند».

وی درباره پرونده های شکایت وام تلگرامی نیز می گوید: شکایات متعددی در خصوص کلاهبرداری وام تلگرامی ثبت شده است که افراد زیادی به دلیل عدم آگاهی و نیاز فوری مالی قربانی این کلاهبرداری ها شده اند که این نوع کلاهبرداری در برخی استان ها بیشتر دیده می شود. “
مختار رضایی ادامه می دهد: وعده این وام ها از چند میلیون تومان شروع می شود و به چند میلیارد تومان می رسد، کلاهبرداران با ارائه ارقام بسیار بالا وسوسه شرکت در این کلاهبرداری ها را افزایش می دهند، حتی در برخی موارد مشاهده شده است که مبلغ کلاهبرداری شده چندین برابر مبلغ وام وعده داده شده بود.

وی نقش پلیس فتا در برخورد با این افراد انتفاعی را پر رنگ می داند و می گوید: پلیس فتا اقدامات مهمی را برای برخورد با این جرایم و افراد سودجو انجام داده است که پلیس فتا همواره با دستگیری و متلاشی کردن باندهای تبهکار فعال سعی در مبارزه با این جرایم داشته است. در این زمینه مسدود کردن وب سایت های جعلی، اطلاع رسانی و افزایش آگاهی عمومی و…

به تبلیغات وام تلگرام اعتماد نکنید

فتایی فرجا معاون اجتماعی و فرهنگی نیروی انتظامی با هشدار به مردم گفت: هرگز به آگهی های وام فوری که در فضای مجازی می بینید اعتماد نکنید، این تبلیغات با وعده های دروغین و شرایط آسان مردم را فریب می دهد و هدف اصلی این تبلیغات کلاهبرداری و سوء استفاده از منابع مالی مردم است. برای دریافت وام، همیشه به بانک ها و موسسات مالی معتبر مراجعه کنید و با داشتن مجوزهای لازم از سوی نهادهای نظارتی، از امنیت و قانونی بودن فرآیند وام اطمینان حاصل کنید با انجام هرگونه پرداخت به هر موسسه یا فردی، حتما از صحت اطلاعات و اعتبار آن موسسه اطمینان حاصل کنید. همچنین از افراد قابل اعتماد و قابل اعتماد راهنمایی بخواهید. اطلاعات شخصی و مالی خود را در اختیار افراد ناشناس قرار ندهید. این اطلاعات بسیار حساس است و در صورت فاش شدن ممکن است مورد سوء استفاده قرار گیرد. به یاد داشته باشید که کلاهبرداران می توانند به حساب های بانکی شما دسترسی داشته باشند و با استفاده از اطلاعات شخصی شما از شما کلاهبرداری کنند. پلیس فتای از شهروندان گرامی تقاضا دارد در صورت برخورد با کلاهبرداری های اینترنتی به ویژه کانال های مدعی ارائه وام و تسهیلات با شماره تلفن 096380 و یا مراجعه به سایت پلیس فتای به آدرس https://fata .gov.ir/ موضوع را اطلاع دهند. شهروندان می توانند در صورت متضرر شدن از این روند کیفری با مراجعه به واحدهای پلیس فتای کشور و یا دفاتر خدمات الکترونیک قضایی شکایت کنند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=341522

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.