یک ساعت پس از پایان مهلت رای گیری در ساعت 24 روز جمعه، برخی منابع خبری بر اساس شمارش اولیه اعتبارات از شرکت بیش از 25 میلیون نفر از واجدین شرایط در دوازدهمین دوره انتخابات شورا خبر دادند. خبرگان رهبری یعنی مشارکت 41 درصدی را گزارش کردند که میانگین مشارکت استان های مختلف بود و در تعداد قابل توجهی از استان ها مشارکت به بیش از 64 درصد رسید.
همیشه در هر انتخاباتی عده ای با هزینه های گزاف تمام تلاش و کوشش خود را به کار گرفته اند تا مردم را از پای صندوق ها دلسرد و ناامید کنند و این بار علاوه بر مدعیان تحریم انتخابات توسط رسانه ها یا «به اصطلاح سیاسی خارجی». فعالانی که دشمنی آنها با ایران و اسلام و انقلاب قطعی است، بخش مهمی از نیروهای اصلاح طلب بی پروا بر طبل خالی تحریم انتخابات کوبیدند و آتشی را که ضد انقلاب افروخته بود، خاموش کردند.
جالب اینجاست که یکی از دلایلی که به مردم گفته می شود در انتخابات شرکت نکنند، موضوع معیشتی و وضعیت اقتصادی، نرخ ارز و تورم بوده است و بنابراین عموم مردم این ادعا را باید طبقات محروم تشکیل دهند، اما به این ترتیب بیشترین میزان مشارکت به استان های محروم اختصاص داشت.
این موضوع مصادف بود با پیش بینی های مکرری که امام (ره) و رهبر معظم انقلاب بارها اعلام کرده بودند و به مسئولان گوشزد کرده بودند که این طبقات مستضعف و مستضعف هستند که از اسلام و آرمان های انقلاب و نظام و نظام دفاع می کنند. پیشرفت کشور مسئولان ذیربط نیز باید نسبت به اقشار محروم همین نگرش را داشته باشند. و بر همین اساس است که آیت الله رئیسی از ابتدای دولت سیزدهم تمامی برنامه های اقتصادی را در راستای حمایت از اقشار آسیب پذیر و محروم طراحی و اجرا کرده است.
بر اساس آمار اعلام شده استان کهگیلویه و بویراحمد با 64.27 بیشترین میزان مشارکت را به خود اختصاص داده است.
آمار شرکت کنندگان در انتخابات به تفکیک استان به شرح زیر است.
جدول شرکت در انتخابات مجلس یازدهم به تفکیک استان