وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هشدار داد: برای اولین بار در تاریخ زاد و ولد در سال 1403 به کمتر از یک میلیون نفر می رسد، بنابراین همه دستگاه ها باید به وظیفه خود در قبال جوانان جامعه عمل کنند.
به گزارش ایسنا، دکتر محمدرضا ظفرکندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صبح امروز (پنجشنبه یکم آذرماه) در گردهمایی مسئولان بسیج دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور که به مناسبت هفته بسیج برگزار شد، با بیان اینکه بسیج است. نیروی ایثارگر، مشکل گرا و بی ادعا به نقش بسیج در 8 سال دفاع مقدس اشاره کرد.
وی افزود: وظیفه اصلی بسیج در دفاع مقدس در دانشگاه ها این بود که داوطلبان دانشجو را برای حضور در صحنه های مختلف آماده کند و شهدای بسیاری از دانشجویان بسیجی را قبل از ایران و اسلام تقدیم کردیم و بسیج جامعه پزشکی یکی از افتخارات است. از دفاع مقدس
بالاترین مقام وزارت اصلا حرف خوبی نیست. شروع دوری بعد از جنگ این عناوین بود
ظفرکندی پیش از آغاز سخنان خود که مجری برنامه با عنوان مقام عالی وزارت مورد خطاب قرار گرفته بود، گفت: مقام عالی وزارت اصلا حرف خوبی نیست؛ در حالی که ظفرکندی به عنوان مقام معظم رهبری مطرح می شود. در جبهه همه یکدیگر را با کلمه برادر خطاب میکردند و اتفاقاً شروع فاصلهگیری بعد از جنگ با این القاب بود، زیرا معتقدم این القاب حس رفاقت و همدلی را از بین میبرد.
به گفته وی اصل اثری ماندگار و مثبت برای مردم در راه خداست. همه این عناوین در حال تغییر هستند و من با افتخار اعلام می کنم که معلم بودم و هستم.
جمله «می خواهم هجرت کنم» کمر اربابم را می شکند
ظفرکندی با ابراز تأسف بیان کرد: 15 سال است که معلم دبیرستان و 35 سال استاد دانشگاه هستم و برای من به عنوان معلم سخت است که وقتی در پایان دوره از دانش آموزانم می پرسم چه برنامه ای دارند. یادگیری علم؟: “ما می خواهیم یا دوست داریم مهاجرت کنیم.” این جمله کمر معلمم را می شکند. این مشکلات (مهاجرت) با حرف حل نمی شود و باید به فکر عوامل آن باشیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به تشریح فضای دفاع مقدس پرداخت و گفت: در آن زمان بسیجیان هیچ منع و محدودیتی نداشتند و فداکارانه خود را فدای دیگران می کردند و حتی اگر مجروح می شدند رسیدگی به امور را در اولویت قرار می دادند. دیگران مجروح شدند.
وی با اشاره به نارسایی ها و مشکلات موجود در حوزه سلامت، ضمن تاکید بر اینکه با درک واقعیات باید با کار متهورانه، مدبرانه و علمی راهکارهایی ارائه کرد، از مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی و دانشجویان خواست. پیشنهادات خود را ارائه دهند. و راه حل هایی در حوزه سلامت ارائه دهنده خدمات مختلف سلامت می باشد.
جوانی جمعیت در کوتاه مدت محقق نمی شود. اول از همه، اصلاح شیب نزولی جمعیت ضروری است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به نظارت بر قانون جمعیت جوانان در کشور، گفت: امروز بحث جمعیت موضوعی جدی و نگران کننده است و تنها به وزارت بهداشت محدود نمی شود. ، درمان و آموزش پزشکی، اما بسیاری از مولفه ها مانند مسائل فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، اقتصادی بهداشتی و حتی هزینه های پزشکی نیز دخیل هستند و در کوتاه مدت نمی توان به نتیجه رسید.
به گفته ظفرقندی، در بحث جوانی جمعیت ابتدا باید شیب را اصلاح کرد تا شیب رو به پایین متوقف شود و سپس افزایش یابد. اگر این شیب اصلاح شود، می توان انتظار داشت.
هشدار در مورد جمعیت به خوبی.
وی ادامه داد: امروز شاهد این هستیم که بسیاری از کشورهای غربی و حتی منطقه شرق آسیا مانند کره جنوبی و ژاپن در یک گودال جمعیتی گیر کرده اند و اگر کشوری در گودال جمعیتی بیفتد این هشدار را می دهم. ، رفتن سخت و حتی غیرممکن خواهد بود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هشدار داد: نرخ باروری از 2.01 در سال 1394 اکنون به 1.66 رسیده است و اگر به 1.1 برسد در حفره جمعیتی گرفتار خواهیم شد. طبق تحقیقات ما در سال 1403 برای اولین بار در تاریخ زاد و ولد در ایران به کمتر از یک میلیون نفر می رسد که جای نگرانی دارد. بنابراین همه نهادها باید به وظیفه خود در قبال جوانان جامعه عمل کنند.
جوانی جمعیت یک بحران ملی است که عزم ملی با رویکرد علمی می طلبد
به گفته ظفرکندی، جوانی جمعیت یک بحران ملی است که عزم ملی را با رویکرد علمی می طلبد، بنابراین با اقدامات سطحی نمی توان به نتیجه رسید و باید رویکردهای اجتماعی و فرهنگی اصلاح شود و همه دستگاه ها را شامل شود.
وی با بیان اینکه برای خروج از حفره جمعیتی نیازمند موج هستیم، گفت: این موج باید در حوزه های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی اتفاق بیفتد.
ظفرکندی که در نشست مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور سخنرانی می کرد، هنر بسیج را هیچ مانعی ندارد و در این زمینه توضیح داد: بسیج باید بتواند با همه دانشجویان گفت وگو کند و امروز باید ایجاد کنیم. هارمونی بین نسلی
به گزارش وبدا، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: اوایل انقلاب هم تهاجمی بودیم. ما قبلا فکر می کردیم اگر از هر 10 خصلت 9 خصلت خوب و یک خصلت بد دارد، باید از قطار انقلاب پیاده شود، اما امروز فکر نمی کنم. الان معتقدم اگر آدمی 5 خصلت از 10 خصلت خوب دارد باید او را سوار قطار انقلاب کنم و با خودم ببرم. این کنش ها و واکنش ها هستند که ارزش افزوده ایجاد می کنند.
بدون باز کردن حصارها و جدا ماندن فضا به جایی نخواهیم رسید.
ظفر قندی خطاب به دانشجویان حاضر در جلسه تاکید کرد: بدون تعامل چهره به چهره، بدون بازکردن نرده ها و خروج از شن به جایی نمی رسیم. ما باید بتوانیم با همه سلیقه ها هماهنگی و گفتگو ایجاد کنیم. باید با «کار فرهنگی»، «گفتگو»، «کاهش اختلاف سلیقه» و «ایجاد هماهنگی و گفت وگو» مشکلات مختلف را اصلاح کنیم.
تعیین مسیر خیلی ساده نیست!
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره برخی انتقادات مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور مبنی بر کندی روند انتصابات گفت: انتصابات راه چندان آسانی نیست! من معتقد نیستم که فلان دوست یا فرد صمیمی باید مسئولیت بپذیرد، بلکه افرادی که مورد قبول جامعه دانشگاهی هستند باید مسئولیت را بر عهده بگیرند و روند رشد آنها از پایین به بالا باشد.
وی ادامه داد: افراد در کمیته انتصابات بررسی می شوند و گاهی 8 مصاحبه برای انتخاب رئیس دانشگاه انجام می شود و پس از رسیدن به نفر نهایی باید استعلام های آنها بررسی و طبق قانون جمع آوری شود و اکنون 68 مرکز دانشگاهی داریم. ما در سراسر کشور علم پزشکی داریم.
ظفر قندی در ادامه سخنان خود به برخی از انتقادات مطرح شده در این جلسه در خصوص افزایش ظرفیت علوم پزشکی پاسخ داد و گفت: افزایش ظرفیت علوم پزشکی و دندانپزشکی مورد تایید وزارت بهداشت نیست. اما توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی و از 4 سال پیش افزایش 100 درصدی ظرفیت اتفاق افتاده است.
افزایش ظرفیت علوم پزشکی دو پیوست دارد که هیچ کدام اجرا نشده است
هزینه تحصیل برای هر دانشجوی پزشکی یک میلیارد تومان است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه افزایش ظرفیت رشته های علوم پزشکی و دندانپزشکی دارای دو پیوست بود که هیچ کدام اجرا نشد، گفت: هزینه تحصیل برای هر دانشجوی علوم پزشکی هزار میلیون تومان است. هزینه های رزیدنتی، درس و غذای دانشجویان پزشکی دیده نشده است. پیوست دوم تامین معلم است که در نظر گرفته نشده است.
ظفرکندی خاطرنشان کرد: من که 35 سال معلم هستم به هیچ وجه این روش تدریس را قبول ندارم که ظرفیت یک کلاس از 150 نفر به 250 نفر می رسد. اصلاً جهت آموزش این نیست و خط قرمز ما در آموزش علوم پزشکی کیفیت است و با 300 نفر نمی توان آموزش گفت و گو و مسئله محور را پیش برد.
کاهش کیفیت آموزش پزشکی ظلم به مردم است
وی تاکید کرد: دانشجوی کارشناسی ارشد که فردا باید عزیزان و کبد مردم را در بیمارستان ها و درمانگاه ها درمان کند، اما کیفیت آموزشی مناسبی نداشته باشد، نوعی ظلم به مردم است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره جذب دانشجوی بین المللی در رشته های پزشکی، دندانپزشکی و پیراپزشکی گفت: دانشجوی بین المللی در تمام دنیا و فقط برای پول پذیرش می شود. دانشجوی بین المللی که در کشور ما تحصیل می کند باید هزینه آن را بپردازد و این کاری است که در دنیا انجام می شود و ما باید همه شهریه ها را جمع کنیم و کار خوبی ارائه کنیم.
ظفرکندی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان مبنی بر علت کمبود نیروی متخصص در کشور گفت: باید بررسی شود که چرا در برخی رشته ها با کمبود نیروی متخصص مواجه هستیم. اکنون در برخی رشته ها مانند اورژانس، بیهوشی، اطفال و جراحی قلب با کاهش درآمد مواجه هستیم.
وی گفت: متأسفانه باید اعلام کنیم که اکنون دیگر امکان جراحی قلب وجود ندارد. وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران 16 سایت جراحی قلب دارد که از این تعداد کمتر از 2 سایت دسترسی دارند.
1500 عمل جراحی برای 500 مجروح حمله تروریستی به پیجرهای لبنانی
ظفر قندی درباره نحوه مداوای مجروحان لبنانی حادثه پیجر گفت: ما به وظیفه انسان دوستانه خود در حوزه پزشکی عمل کرده ایم. در این حادثه تروریستی طراحی به گونه ای بود که اکثر مجروحان از ناحیه یک یا هر دو جفت چشم مجروح و یکی دو انگشتشان قطع شد.
وی ادامه داد: طی یک هفته تا 10 روز بیش از 1500 عمل جراحی برای 500 مجروح حادثه تروریستی لبنان با رعایت تدابیر امنیتی و حفاظتی انجام شد و مهم این بود که عملیات بیماران کشیک را متوقف نکردیم.
انتهای پیام