احسان طهماسبی، عضو کانون نویسندگان و منتقدان سینمای ایران: بدون شک 20 درصد فیلمنامه اول یک سریال باید رغبت عمومی را برای دیدن ادامه داستان برانگیزد و به اصطلاح قلاب های اولیه را در خود جای دهد. برای جلب توجه مخاطب
اتفاقی که در چهار قسمت اول فصل دوم این سریال افتاد جراحت سقوط نمی کند و بدون برآورده کردن انتظارات، مانند بسیاری از فصل های دوم سریال های مشابه، روندی ناامیدکننده را در ذهن مردم ایجاد می کند. روندی که به نظر می رسد با انتخاب نامناسب بازیگران تشدید شده و منجر به ناامیدی عموم مردم از ادامه تماشای این سریال می شود.
اما نکته قابل توجه در نگارش فیلمنامه این فصل (که عاملی برای نجات سریال خواهد بود) توجه ویژه به سه مولفه اصلی فیلم های با ساختار مشابه یعنی شخصیت، ضرورت و تضاد است. در واقع با شروع قسمت ششم با معرفی ماجرای فساد اخلاقی مدیران و شروع طرح مرگ و سرنوشت میثم (با بازی مرتضی امینی تبار) و همچنین ورود چند شخصیت جدید، از جمله نیما (با بازی محمدحسین مهدویان) و پرداختن به جزئیات شخصیت سیما (با بازی الناز ملک) تغییرات قابل توجهی در نحوه نگارش فیلمنامه در ژون کاری ایجاد شده است و به همین دلیل فرصتی برای مخاطب ایجاد شده است. مسیری که به تفکر و انگیزه برای ادامه تماشای داستان دعوت می کند.
مسیری که نقطه شروع مجموعه ماجراهای شخصیت ها می شود و علاوه بر آن و با ادامه مزرعه هایی که فیلمنامه نویس در قسمت های بعدی (به خصوص هفت، هشت و نه) فیلمنامه در نظر می گیرد، شکل گیری را ترک می کنند. اهداف داستان در نکات ذکر شده از هدف اصلی سریال فاصله می گیرد و به این ترتیب مضامین و اتفاقات به یک علت اصلی تقلیل می یابد، داستان میثم در سفرش به ترکیه گسترش می یابد و دو شخصیت از شخصیت های فرعی حذف می شوند. اپیزود هفتم) و همچنین وارد شدن به زندگی شخصی فرنهادزاده (با بازی امیر دژاکام) و درگیر کردن مخاطب با پسرش حسام و سامان (با بازی مهدی رکنی) در قسمتهای 8 و 9 به مخاطب رویکرد جدیدی نسبت به شخصیتها میدهد.
اتفاقاتی که مجروحیت کاری را از فرش به عرش رساند
در واقع فیلمنامه نویس با تقویت این حادثه محرک، در مسیری گام برداشت که منجر به طراحی و گسترش مشکل در زندگی شخصیت ها شود و در اواسط فصل دوم سریال، درگیری بیشتری ایجاد کرد. آماده سازی برای پیچ و تاب داستان (که معمولاً از نقطه میانی فیلمنامه شروع می شود) و یک عامل ایجاد انگیزه و طراوت را برای مخاطب فراهم می کند.
از سوی دیگر به منظور تقویت عوامل مهم ذکر شده (شخصیت، نیاز و تعارض) و به منظور گسترش تفکر فیلمنامه نویس با تحلیل و تثبیت جایگاه قهرمان و آنتاگونیست در اثر زخمی، با ورود پانته آ ( با بازی مهرآوه شریفی نیا) ضمن ایجاد مثلث بانوان. قدرت طلبان (سمیرا، سیما و پانته آ) در قسمت های دهم و یازدهم روزنه ای در ذهن مخاطب ایجاد می کنند تا راز قتل های خانوادگی را کشف کنند و عاملان جنایت را دستگیر کنند. و بدین ترتیب مخاطب علاوه بر گسترش نقاط بحرانی (اوج) می تواند بیشتر با سریال ارتباط برقرار کند، همچنین مقدمات لازم را برای بازگشایی پایان فصل دوم در قسمت های دوازدهم و سیزدهم فراهم می کند.
اما در قسمت دوازدهم، مرگ شیدا (با بازی نگار نیکدل) شاید سرآغاز بحران جدیدی در روابط سیما و طلوعی (با بازی مرحوم کامبیز) باشد و به این ترتیب می توان منتظر فصل جدیدی بود. . از روابط و تغییر در تمرکز شخصیت ها و توسعه وقایع در فصل سوم. این سریال داشت
منبع: بهترین ها