به گفته یک روزنامه نگار سیاسی آیرین، مسعود مزیکیان نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری وی در بیانیه ای خطاب به ملت ایران نوشت:
ملت شریف ایران
از هر ناحیه، دین، مذهب و زبان
اینجانب به عنوان یکی از فرزندان ملت تاریخی و بزرگ ایران خود را در معرض رای شما ملت بزرگ ایران قرار داده ام تا در صورت همراهی و انتخاب و رای ارزنده شما اقدام نمایم. خادم و مخزن امید و رای آنها در ساختن ایران بزرگ. بر این اساس به شما قول می دهم که در صورت انتخاب شما، تمام انرژی، زمان و زندگی خود را صرف توسعه و آبادانی ایران عزیز خواهم کرد. ایران یک میراث تمدنی، فرهنگی و سیاسی و سرزمینی ارزشمند، گرانبها و دوست داشتنی است که در ساختن تمدن و فرهنگ بشری در طول چندین هزار سال نقش بسزایی داشته است و نشانه های فراوانی از تمدن ایرانی در بسیاری از نقاط وجود دارد. در این سرزمین اهورایی
امروز ایران ما یعنی سرزمین و فرهنگ و تمدن تاریخی که نیاکان ما به عنوان میراثی ارزشمند به ارث برده اند، با چالش ها، مشکلات و گره های پیچیده اقتصادی، سیاسی، بین المللی، فرهنگی و اجتماعی دست و پنجه نرم می کند و این ها را باز می کند. گره ها و رفع آنها حل مشکلات پیش روی کشور جز با همکاری و مشارکت تک تک شهروندان ایران امکان پذیر نیست.
واقعیت این است که ارکان فرهنگ و تمدن ایران که امروزه آنها را مردمان ایرانی و به عبارتی «پارچه» هویت این کشور می نامیم، به دلایل مختلف از جمله نابرابری ها و عدم توسعه اقتصادی بسیار عقب مانده است. و عدالت اجتماعی و نظام اداری در رنج است و اگرچه پس از انقلاب اسلامی به ویژه در دوران اصلاحات اقدامات خوبی برای محرومیت زدایی در این مناطق انجام شده است، اما حاکمیت ساختار نامعقول و نامنظم از یک سو، غلط است. از سوی دیگر بودجهبندی، نسخهنویسی، راهکارهای بخشی و شعارها منجر به تعمیق و تعمیق این نابرابریهای تلخ شد که در این بین ظاهر مناطق مرزی کشور را به شدت تحت تأثیر قرار داد.
پیشنهاد و راهکار مشخص ما برای جبران محرومیت ها و محرومیت های تاریخی و مزمن در این مناطق رویکرد «تبعیض مثبت» و تمرکز برنامه ها و منابع برای توسعه و بهسازی مناطقی است که مورد توجه برنامه ریزان قرار نگرفته است. و متأسفانه محرومیت این «شهر یاران» و سرزمین گونه های آن» نتیجه توسعه متوازن و همه جانبه بوده است.
اگر این کمبودها و بخش گرایی و فقدان نگاه ملی را در حوزه فرهنگی و دینی نیز تعمیم دهیم. حساسیت ها و نیازها بیشتر نمایان می شود. متاسفم که رهنمودهای امام (ره) و مقام معظم رهبری مبنی بر «وحدت بیان» و تلاش برای «انسجام ملی» و تحکیم برادری، گاه در درگیریهای دینی و اعتقادی بیثمر و خصمانه گم میشود. متاسفم و به فرصت هایی که این وضعیت ناخوشایند برای این کره خاکی به ارمغان می آورد و درخشش و زیبایی را از آن می گیرد و رنگین کمان زیبایش همیشه یکی از دغدغه های من بوده است فکر می کنم.
زیرا شخصیت های ترکمن، کرد، بلوچ و تاشاه به دلیل اختلافات مذهبی از مقام و منزلت یک ایرانی محروم هستند. من عمیقا متاثر شدم؛ مخصوصاً وقتی یادم میآید که خط اول فرهنگسازان و تمدنآفرینان ایران عزیز، همین مردم هستند که گاه در نگاه برخی عناصر بیاهمیت به شعائر ملی و مذهبی، از حقوق اولیه خود محروم میشوند.
من اهل سنت شایسته ای را می شناسم که علیرغم مهارت ها و شایستگی هایشان، صرفاً به دلیل بسته بودن برخی افراد و سیستم های معیوب، شغل و موقعیت مناسبی به آنها داده نمی شود.
نمی دانند که ایران بدون فرهنگ و هویت کردی، مهم ترین رکن خود را از دست خواهد داد و ضایعه جبران ناپذیری را متحمل خواهد شد، مانند آذری های غیور و آزادی خواه و مشروطه خواهان، بلوچ ها و سیستانی های شجاع، شجاع و مخلص و مؤمنان. و هموطنان پرتلاش ارمنی و آشوری و زرتشتیان نیک اندیش و نیکوکاران و مندیان پاک نیهاد و عرب عزیز کلیمیس و رشید و غیور و بختیاری و ترکمن ستیز دوست و وطن پرست و زیبارو. ترکمن ها و یاوران ضابطین و. وارثان افکار آبا و اجدادی و دوستان قشقایی ایران و ده ها طایفه ایرانی که اهتزاز پرچم ایران و وحدت ملی را مدیون تلاش و رشادت خود هستند.
موسیقی ایرانی گواه زنده این واقعیت مهم و آموزنده است. وجود واحدها و گوشه هایی مانند عراق (عراق عجم)، عرب، آذربایجانی، شوشتری، کرد، ترک یا زند و دیلمان بیات، دشتی، زابل، ترکمن، مشی، نیشابور، افشاری، بختیاری، طوسی، نی ریز و …. زبان و هنر و ذوق مردم ایران با سرزمین عجین شده است که اگر این نبود زبان فارسی اینقدر شیرین و سرزنده نبود. زبان شناسان بر این باورند که در شکل گیری این زبان شیوای جهانی، همه ایرانی زبانان از قطران تبریزی، نظامی گنجوی و جلال الدین بلخی تا شهریار شعر ایران، مستوره اردلان کردستانی، پژمان بختیاری، طالب آملی، حافظ و سعدی شیرازی و هزاران نفر نویسندگان و گویندگان در تاریخ ادبیات فارسی نقش داشتند. پس به درستی می توان گفت که اگر گویش های محلی و منطقه ای در ایران وجود نداشت، زبان فارسی ظرفیت کنونی خود را نداشت و نداشت. شیرینی و شیرینی
من معتقدم همه بسترها و زمینه ها برای بازگرداندن جایگاه مردم ایران آنطور که شایسته است مهیا است. اعتماد، صداقت، جدیت و درایت لازم است تا سربازان در مرزهای ایران مجری و مجری سیاست های صحیح اقتصادی و مرزی شوند.
امیدوارم در تعامل نخبگان و مردم در اقصی نقاط ایران، شاهد تحقق چشماندازهای زیر باشیم که بدون همت ملت بزرگ ایران محقق نمیشود:
1. نگرش فرصت طلبانه در عرصه اقوام و مذاهب و تلاش حداکثری در ارتقای عدالت اجتماعی و جایگاه مدنی آنان.
2. مراقبت از همه ایرانیان بر اساس حقوق شهروندی و صلاحیت های حرفه ای، نه تفاوت های زبانی و مذهبی.
3. تقویت ارتباط بین ایرانیان اقوام و مذاهب مختلف از طریق گفتگوهای فرهنگی و هنری و…
4. توسعه متوازن چهار گوشه این کشور و تلاش برای محرومیت زدایی از طریق تقویت زیرساخت ها و سرمایه گذاری های دولتی و تشویق بخش خصوصی به سرمایه گذاری در مناطق مذکور به گونه ای که در یک دوره چهار ساله نسبت درآمد، امنیت. آبادانی و توسعه در مرزها و نقاط دور از مرکز باید به بالاترین رتبه ارتقا یابد
5. تنظیم مرزهای دهه 1930 از طریق مشارکت نخبگان نان و محلی و روسای قبایل و نهادها و نخبگان منطقه ای.
6. ساماندهی اقتصاد مرزی و حل اساسی مشکل سوخت و تبادل مرزی با پیشنهاد و مشارکت اتحادیه ها و نخبگان منطقه ای در جهت تقویت اقتصاد ملی و محلی.
7. تقویت و صیانت از سنت های فرهنگی، زبانی و آیینی اقوام با استفاده از قابلیت های قانون اساسی.
8. حرکت در راستای عدالت اجتماعی، اشتغال و مدیریت به ویژه در موضوع مدیریت نخبگان شایسته از مناطق قومی و مذهبی و استفاده از نخبگان اهل سنت در حکومت و فرمانداری.
9. ایجاد و تقویت زیرساخت های اقتصادی و صنعتی به ویژه در مناطقی که در گذشته کمتر مورد توجه قرار گرفته اند.
10. برنامه ریزی با رویکرد وابستگی مثبت به نفع توسعه کم برخوردارترین مناطق کشور.
11. تقویت ساختارهای مناسب در سطح اقوام و مذاهب با هدف توجه ویژه به اقتصاد، فرهنگ و توسعه مناطق کمتر توسعه یافته قومی و مذهبی و تقویت چشم انداز توسعه به جای جهت گیری به سمت امنیت و تهدید در حوزه. اقوام و مذاهب به امید ایرانی سربلند و سربلند با مشارکت همه ایرانیان
خاک ملت ایران؛ مسعود بزیکیان
به گزارش ایرنا«سعید جلیلی»، «سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی»، «محمدباقر قالیباف»، «علیرضا زاکانی»، «مصطفی پورمحمدی» و «مسعود بیزیکیان» نامزدهای تایید صلاحیت شده چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هستند.
چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران برای انتخاب نهمین رئیس جمهور روز جمعه 17 تیرماه 1396 در سراسر کشور و در سفارتخانه ها و نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در سایر کشورها برگزار می شود.