افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 29 November , 2024
3

نقشه آمریکا پس از جنگ غزه/ اعراب و چین با هم همکاری می کنند!

  • کد خبر : 145202
نقشه آمریکا پس از جنگ غزه/ اعراب و چین با هم همکاری می کنند!

احمد زیدآبادی در مقاله ای با عنوان «جنگ غزه و راز روز بعد» در روزنامه همامیهن نوشت: همزمان با پیشروی نیروهای زمینی اسرائیل به سمت جنوب نوار غزه، مقامات سازمان ملل نسبت به تجدید بحران انسانی در میان غیرنظامیان فلسطینی هشدار دادند. در این میان آنچه در دستور کار دیپلماسی آمریکا و متحدان عرب آن […]

احمد زیدآبادی در مقاله ای با عنوان «جنگ غزه و راز روز بعد» در روزنامه همامیهن نوشت:

همزمان با پیشروی نیروهای زمینی اسرائیل به سمت جنوب نوار غزه، مقامات سازمان ملل نسبت به تجدید بحران انسانی در میان غیرنظامیان فلسطینی هشدار دادند.

در این میان آنچه در دستور کار دیپلماسی آمریکا و متحدان عرب آن قرار گرفته، تدوین برنامه مشخص برای «روز بعد» است. اصطلاح «روز بعد» به شرایطی در نوار غزه پس از پایان جنگ کنونی اشاره دارد که ایالات متحده و متحدانش آن را دوران «پس از حماس» می‌دانند.

پاسخ زیدآبادی به درخواست بازنشستگی از سیاست / شرمنده; نمی خواهم مثل «چراغ علی» گوشمالی شوم.

«تصمیم برگشت ناپذیر» زیدآبادی برای «وداع» با سیاست

به همین دلیل هیئت های بلندپایه آمریکایی برای رایزنی با مقامات اسرائیلی و سران کشورهای عربی وارد خاورمیانه شده اند. علاوه بر سفر آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا به بیت المقدس، کاملا هریس معاون رئیس جمهور آمریکا جو بایدن نیز در راس هیئتی از امارات متحده عربی دیدن کرد. اگرچه دلیل سفر هریس شرکت در کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل بود، اما او بیشتر وقت خود را صرف مشورت با رهبران مصر، اردن، امارات متحده عربی و قطر برای دستیابی به توافق در «روز بعد» کرد. در نوار غزه

کاملا هریس اگرچه مذاکرات خود با رهبران چهار کشور عربی را “سازنده” توصیف کرد، اما به شدت از تلفات بالای عملیات ارتش اسرائیل در میان غیرنظامیان فلسطینی و بزرگی ویرانی در نوار غزه انتقاد کرد، اما در واقع بر این موضوع تمرکز کرد. نوع سفارش که پس از پایان جنگ بر نوار غزه حکومت می کند. دولت آمریکا رسما اعلام کرد که با آوارگی فلسطینی ها از سرزمین های اشغالی، کاهش مساحت نوار غزه و ادامه اشغال این سرزمین توسط ارتش اسرائیل مخالف است. علاوه بر این، دولت آمریکا می‌خواهد بر اساس طرح صلح بزرگ، حکومت خودگردان فلسطین را بر نوار غزه بازگرداند که در نهایت به راه‌حل دو کشوری منجر خواهد شد.

اما آمریکا دولت خودمختار را در شرایط کنونی ضعیف می‌داند و معتقد است که این دولت باید اصلاحاتی از جمله کاهش فساد اداری، تضمین آزادی بیان و پایان دادن به کمک‌های مالی به خانواده‌های «زندانیان امنیتی» را انجام دهد. زندان های اسرائیل». حذف «ترویج اسرائیل ستیزی از کتاب های درسی» جایگاه لازم برای تقویت و حمایت بین المللی را خواهد داشت.

رهبران کشورهای عربی به طور سنتی از راه حل دو دولتی و تقویت خودگردانی تحت رهبری محمود عباس در هر شرایطی حمایت می کنند، اما به نظر می رسد آنها نیز مانند مقامات آمریکایی نسبت به اهداف بنیامین نتانیاهو کاملاً نگران هستند. نخست وزیر اسرائیل درباره ترتیبات نظامی و سیاسی “روز بعد”.

طبق روال معمول خود، نتانیاهو مواضع منفی زیادی در مورد “روز بعد” اتخاذ کرده است، اما هنوز هیچ چیز مثبتی در مورد شرایط نوار غزه در پایان جنگ نگفته است.

وی در آخرین موضع خود تاکید کرد که اداره نوار غزه را به دولت خودمختار واگذار نمی کند زیرا به نظر او دولت به رهبری محمود عباس مانند حماس اصل موجودیت اسرائیل را نپذیرفته و کمک می کند. برای ترویج “تروریسم”. در همین زمینه، نتانیاهو تاکید کرد که اجازه تشکیل پیمان دوم اسلووی را نخواهد داد، منظور او از این عبارت، واضح است که او به شدت با راه حل دو دولتی مخالف است.

با این حال، اگرچه او بر «نابودی حماس»، «خلع سلاح کامل نوار غزه»، «آزادی زندانیان» و «ایجاد توافق‌هایی که برای همیشه از تکرار عملیات 7 اکتبر جلوگیری می‌کند» اصرار دارد، اما نتانیاهو برنامه اصلی خود برای آینده را فاش نکرده است. از نوار غزه به همین دلیل، بلینکن و کاملا هریس، مشاور امنیت ملی، در سفر خود به اورشلیم، نتانیاهو را تحت فشار قرار دادند تا برنامه‌های خود را برای آینده نوار غزه فاش کند تا در را برای بحث درباره نقاط ضعف طرحش باز کنند و او را متقاعد کنند که بپذیرد. گسترش حکومت او به نوار غزه.

نتانیاهو اما تاکنون از انجام این کار پرهیز کرده و همین موضوع بازار گمانه زنی ها درباره انگیزه و نیات او نسبت به نوار غزه را در رسانه های اسرائیلی دامن زده است. ایجاد نوار امنیتی به عمق یک کیلومتر در مرزهای شمالی و شرقی نوار غزه، کنترل امنیتی اسرائیل بر این نوار، سپردن امور مدنی این منطقه به یک نهاد نوظهور فلسطینی یا به دولت مصر از جمله مواردی است که گمانه زنی هایی که در رسانه های اسرائیلی مطرح شد. نیروهای افراطی نیز گزینه های خطرناک تری مانند فعال سازی مجدد شهرک های یهودی در نوار غزه یا اخراج فلسطینی ها از این منطقه را پیشنهاد کرده اند.

در همین حال، منتقدان نتانیاهو در داخل اسرائیل بر این باورند که بدون ارائه چشم‌اندازی برای راه‌حل نهایی مسئله فلسطین، ادامه جنگ آنطور که نتانیاهو برنامه‌ریزی کرده ممکن نیست. نتانیاهو درباره ادامه جنگ در چهار ماه آینده صحبت کرده است، اما منتقدان داخلی او و همچنین مقامات آمریکایی و اروپایی معتقدند که پنجره اسرائیل برای جنگ تنها چند هفته باقی مانده است و معتقدند که جامعه جهانی طولانی شدن این جنگ را تحمل نخواهد کرد. جنگ و بنابراین اسرائیل برای پایان دادن به آن، آن را تحت فشار فزاینده ای قرار خواهد داد.

در واقع، زیرساخت‌های نوار غزه و خانه‌های مردم عادی در این منطقه به‌قدری ویران شده است که ملک عبدالله، پادشاه اردن، به صراحت اعلام کرده است که کشورهای عربی نمی‌خواهند وارث چپ‌های «کثافت» شوند. با عملیات ارتش اسرائیل در آنجا.

گفته می شود بازسازی بخش هایی از نوار غزه بیش از ده سال طول می کشد. با این وضعیت، مخالفت نتانیاهو با استقرار نیروهای دولتی خودمختار در این سرزمین ویران، اصلا جدی به نظر نمی رسد. در واقع این دولت خودمختار است که شرط هموار کردن راه حل دو دولتی برای اداره نوار غزه پس از جنگ را مطرح کرده است.

در واقع، نتانیاهو نه از نظر شرایط داخلی اسرائیل و نه از نظر محیط منطقه ای و بین المللی در موقعیتی نیست که بتواند آینده نوار غزه یا تمام سرزمین های فلسطینی را دیکته کند.

به نظر می رسد که ابتکار عمل در این مورد عمدتاً در اختیار طرف آمریکایی است که خطوط کلی برنامه آینده را ترسیم می کند و نقاط حساس بحران را مدیریت می کند.

دولت آمریکا ظاهرا مصمم است پس از جنگ غزه، طرح ایجاد یک کشور غیرنظامی فلسطینی را با کمک کشورهای عربی، چین و اروپا پیش ببرد. عبدالفتاح مرسی، رئیس جمهور مصر، و منصور عباس، رهبر جنبش اسلامی در اسرائیل، به نوبه خود، غیرنظامی کردن دولت فلسطین را تایید کردند.

آنچه هنوز بی نهایت پیچیده و پیچیده به نظر می رسد، مرزهای جغرافیایی کشور فلسطین است که در آن اجماع چندانی بین طرف های اسرائیلی از یک سو و کشورهای مختلف جهان از سوی دیگر وجود ندارد. احزاب راست و میانه رو اسرائیل طرح صلح پیشنهادی دونالد ترامپ موسوم به “معامله قرن” را فرمول مطلوب خود برای چارچوب تشکیل کشور فلسطین می دانند، اما اگر این طرح حداقل 20 درصد به نفع خود اصلاح نشود. بعید است که هیچ یک از طرف های عربی آن را بپذیرند. در این میان، نیروهای مخالف راه‌حل دو کشوری بین اسرائیلی‌ها، فلسطینی‌ها و کشورهای همسایه نیز جزء قدرتمندی هستند که روند کار را چالش‌برانگیزتر می‌کنند.

۲۷۲۱۸

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=145202

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.