کسانی که به خواب رفته اند و گفته اند این ماهواره به دلایل فنی در ایران و حتی خارج از کشور کار نمی کند، در سال های آینده بیدار شوند. سرعت تکنولوژی بسیار سریعتر از تصور شماست.
هزینه استفاده از ماهواره استارلینک در مجتمع های مسکونی از مجموع هزینه اینترنت و پول فیلترشکن بیشتر نیست. یعنی یک فناوری سودآور و توجیه اقتصادی است.
با این حال، تصمیمات موقت مانند آنچه اخیراً در ترکیه رخ داد، برای مدت کوتاهی و برای رعایت ملاحظات امنیتی، برای شهروندان قابل درک است. البته این در مورد کسانی که در این دوران زندگی نمی کنند صدق نمی کند. حتی اگر آنها بفهمند که نشت چه آسیبی به کشور وارد کرده است، باز هم به خاطر حرفهاش از او دفاع میکنند.
بسیاری از ظرفیت های مخابراتی به دلیل استفاده از فیلترشکن ها هدر می رود و کندی اینترنت باعث نارضایتی کاربران می شود. به علاوه فیلترشکن ها درآمد هنگفتی دارند. اما جالب است بدانید که هیچکس (تاکید می کنیم که هیچکس) دقیقاً نمی داند درآمد سالانه حداقل 20 میلیارد تومانی از فروش فیلترشکن به چه کسانی می رسد. اگر این پول به حساب وزارت ارتباطات واریز شود می توان زیرساخت های کشور را تقویت کرد.
اگر دولت و وزارت ارتباطات اطلاعات فنی و استدلال های قانع کننده خود را به مردم ارائه دهند، عده معدودی که در برابر حق مردم برای استفاده از اینترنت بدون فیلتر در حوزه های تصمیم گیری مقاومت می کنند، مانع خواهند شد.
برخی از آنها مسائل امنیتی را به عنوان استدلالی برای ادامه فیلترینگ مطرح می کنند، در حالی که اطلاعات ما حاکی از آن است که نهادهای مسئول امنیت نیز خطر فیلترینگ فعلی را بیش از منافع آن برای امنیت می دانند.
گروهی دیگر استفاده از محتوای غیراخلاقی را دلیلی برای مخالفت با فیلتر زدایی قرار داده اند. این یک خط قرمز نه تنها در فرهنگ دینی ما، بلکه برای خانواده های ایرانی است و باید چاره ای اندیشید. همانطور که حساسیت نسبت به آن در کشورهای غربی نشان داده شده است. اما نباید فراموش کرد که نقطه ضعف ما در این زمینه به دلیل کم کاری نهادهای فرهنگی پرهزینه متعدد است.
متولیان این دستگاه ها نمی توانند با ادامه افشاگری، عدم اقدام خود را توجیه کنند. فضای اینترنت نسبت به دستور توقف این افراد بی تفاوت است. آنها باید وظیفه خود را انجام دهند (تولید محتوای مفید) و کاری کاملا حرفه ای و نوآورانه برای غلبه بر فضای حاکم انجام دهند.
شورای عالی مجازی که خود را مسئول این امر می داند، درک دقیقی از تحولات زمانه ندارد. نکته مهم عدم پاسخگویی به نیازهای لحظه ای نیست، مهم این است که به موقعیت های نادرست تر نیز پاسخ های نادرست داده شود.
ماجرای مواجهه ایرانیان با تحولات جدید از زمان مشروطه گاه غم انگیز است و گاه طنز! وقتی امین الضرب موتور برق را به آستان مبارک امام رضا (ع) آورد، چند تن از این اولیای الهی نگران شدند که چرا صدای الهی از بلندگوهای کفر می آید.
نگرش او در تاریخ اهدای خون، حمام، سینما، تلویزیون، فکس، تلفن، ویدئو، ماهواره و… این یک تاریخ ناقص و تکراری است. تکنولوژی قوانین و اصول خود را بارها بر ما تحمیل کرده است. ما در جایی که راه حل منطقی برای تعامل با آنها پیدا کردیم، پیروز شدیم. هر جا خواستیم به جنگ تمدن ها برویم، بازنده شرمساری بوده ایم.