اکبر بهنام جو در جلسه شورای معدن استان که در اتاق جلسات سازمان صنعت، معدن و تجارت استان برگزار شد، از آمادگی استان برای همکاری با سازمان ملی در زمینه توسعه معادن خبر داد و تصریح کرد: بهره برداری از معادن باید بر اساس محدودیت های استان و با در نظر گرفتن روابط اجتماعی و مسائل زیست محیطی انجام شود.
وی استفاده از ظرفیت های موجود استان در منابع معدنی را مورد توجه قرار داد و گفت: آرزوی استان ایجاد صنایع سطح بالا در قم با هدف جلوگیری از خام فروشی برای کسب بیشترین سود و مصالح است. ارزش معدن
وی با تاکید بر کمبود منابع آبی در استان ادامه داد: خطراتی مانند فرونشست زمین به دلیل اقدامات غیراصولی در بهره برداری از معادن در برخی نقاط استان ایجاد شده است. که در صدور پروانه بهره برداری معادن و احداث صنایع تکمیلی باید به این موارد توجه شود.
استاندار قم همچنین ظرفیت های اشتغال و ارزش افزوده محصولات معدنی را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: توسعه معدن و صنایع معدنی قم باید با در نظر گرفتن منافع استان و ساکنان بومی مناطق معدنی انجام شود.
گفتنی است در ابتدای این جلسه نماینده سازمان ایمیدرو هنگام ارائه گزارشی از وضعیت فعالیت های اکتشافی این سازمان در استان قم بر مطالبات و مطالبات در این زمینه تاکید کرد.
گسترش فعالیتهای معدنی یکی از اولویتهای مهم توسعه اقتصادی قم است و مسئولان استانی بر حداکثر کردن ظرفیتهای این بخش مهم بهویژه در حوزه معادن فلزی برای افزایش میزان بهرهبرداری و اشتغالزایی تاکید دارند.
مشارکت بخش خصوصی و جذب اعتبارات غیردولتی در کنار اعتبارات دولتی نقش تعیین کننده ای در استفاده بهینه از ظرفیت های معدنی استان و در این راستا حمایت از سرمایه گذاران برای ایجاد واحدهای فرآوری دارد با معادن برای افزایش ارزش افزوده فعالیت های این بخش با توجه به اینکه استانداردهای زیست محیطی در دستور کار است.
حوزه های ذخایر معدنی دارای پروانه بهره برداری در این استان که ذخایر آن تایید شده است، حدود 208 منطقه در اختیار بهره بردار در استان، 110 معدن فعال است.
حدود 1400 نفر در این بخش مشغول به کار هستند و در مجموع سرمایه گذاری های انجام شده در معادن استان بیش از 500 میلیارد تومان است.
در قم بیش از 24 نوع ماده معدنی وجود دارد. بیشترین مواد معدنی استان را مصالح ساختمانی از قبیل گچ، آهک، قلوه سنگ و ماسه تشکیل می دهد و پس از آن معادن نمک، سنگ های ساختمانی و معادن فلزی قرار دارند.
به گفته مسئولان سازمان صنعت، معدن و تجارت قم، از ابتدای امسال تا پایان مهرماه 2 پروانه بهره برداری معدن با سرمایه گذاری 107 میلیارد ریالی و اشتغال 12 نفر در استان اعطا شد.