به گزارش خبرآنلاین، دنباله دار «12P/Pons-Brooks» معروف به «دنباله دار شیطان» هر 71.3 سال یک بار مدار خود را کامل می کند و در 21 آوریل به نزدیک ترین فاصله خود به خورشید می رسد.
به گزارش یورونیوز، این دنباله دار شبیه دنباله دار هالی است. دنباله دار هالی که یکی از معروف ترین دنباله دارها به حساب می آید، هر 72 تا 75 سال یکبار در آسمان ظاهر می شود و با چشم غیر مسلح قابل مشاهده است.
اگرچه برخی گزارشهای تاریخی نشان میدهند که 12P/Ponsbrooks در قرن چهاردهم دیده شده است، اما به افتخار ستارهشناس فرانسوی ژان لوئی پونز که آن را در سال 1812 کشف کرد، نامگذاری شده است.
قسمت دوم نام این دنباله دار نیز از نام ستاره شناس بریتانیایی-آمریکایی ویلیام رابرت بروکس گرفته شده است که در دوره بعدی عبور از این دنباله دار در سال 1883 آن را مشاهده کرد.
اعتقاد بر این است که این دنباله دار دارای هسته ای با قطر حدود 30 کیلومتر است. این دنبالهدار به عنوان یک دنبالهدار آتشفشانی منجمد طبقهبندی میشود، به این معنی که گاز، یخ و غبار از سطح آن حباب میشوند زیرا فشار درون آن ایجاد میشود و گرم میشود.
یکی از آنها سال گذشته بود که باعث شد حجم آن در فضا صد برابر شود و به دلیل مه و غباری که به شکل شاخ اطراف آن را فرا گرفته بود، لقب «دم شیطان» را به خود اختصاص داد.
در حالی که این دنباله دار و رنگ سبز آن قبلاً در آسمان شب دیده شده است، کارشناسان انتظار دارند در هفته های آینده حتی درخشان تر شود.
دکتر پل استروم، اخترفیزیکدان دانشگاه وارویک، گفت: انتظار می رود این دنباله دار به قدر 4.5 برسد، به این معنی که از یک مکان تاریک در بریتانیا قابل مشاهده است.
این دنبالهدار در سفر خود از صورت فلکی آندرومدا به صورت فلکی حوت، از کنار ستارههای درخشان عبور میکند که مکان یابی آن را در تاریخهای خاص آسانتر میکند.
با این حال، دکتر رابرت ماسی، نایب رئیس انجمن سلطنتی نجوم بریتانیا، می گوید که حتی اگر دنباله دار روشن شود، باز هم دیدن آن دشوار خواهد بود، بنابراین ابزارهای اساسی مانند تلسکوپ های کوچک می توانند کمک بزرگی باشند.
دانشمندان می گویند بهترین نماها از این دنباله دار را می توان در نیمکره شمالی دید. به گفته دکتر ماسی، این دنباله دار از محیط تاریک و به دور از آلودگی نوری به بهترین شکل قابل مشاهده خواهد بود.