شایانوز شاهرخ مسکوب فکرش را بکن، اسمش را می دانی؟ بدون شک میدونی شاید به عنوان یک محقق، شاید به عنوان مترجم، شاید به عنوان نویسنده، و شاید به عنوان مردی که سعی در نشان دادن وقار و نزدیکی زبان فارسی داشت، مردی که می گوید: «ایرانی بودن با همه مصیبت ها در فارسی ارزش دارد. زبان”. در یادداشتهایم زبانی میخواهم که وقتی از کوه صحبت میکند به سختی کوه باشد و وقتی از روح یا روح صحبت میکند از سبکی به دست نیاید. آیا واقعاً فکر می کنید افراد زیادی هستند که می توانند چنین تعریف زیبایی از یک زبان به خصوص زبان فارسی ارائه دهند؟ شاهرخ مسکوب از آن دسته افرادی است که نامش برای همیشه در تاریخ فرهنگ و ادب ایران خواهد درخشید، حالا نویسنده و مترجمش فرقی با هم ندارند.
شاهرخ مسکوب کیست؟
شاهرخ مسکوب شخصیتی ماندگار و ارزشمند اما غریب و دیر رنج در ادبیات ایران است، مردی که نه تنها در غربت غریب بود، بلکه در دیار خود احساس بیگانگی می کرد. شاهرخ مسکوب در سال 1304 در بابل به دنیا آمد و پس از کسب علم و دانش برای تحصیل در رشته حقوق در دانشگاه تهران به تهران رفت و در همان سال ها مانند بسیاری از روشنفکران زمان خود به حزب توده علاقه مند شد و همین امر باعث شد او مانند بسیاری از معاصران فکری و ادبی خود نه تنها نویسنده بود و فعالیت های سیاسی زیادی داشت تا جایی که قبل از انقلاب دو بار طعم زندان را چشید و بعد از انقلاب نیز زندانی نشد، بلکه به دلیل افکارش به زندان افتاد. پشت میلهها بودند. ماندند و فرصت بازگشت نداشتند. شاهرخ مسکوب محقق، متفکر، نویسنده و مترجمی بود که آنتیگونه سوفوکل و ادیپ شهریار، تراژدی نویس معروف یونان باستان را با ترجمه ای روان و زیبا به مخاطبان فارسی زبان معرفی کرد.
درباره شاهرخ مسکوب چه بخوانیم؟
به گزارش شایانانیوز، پیش از این اشاره کردیم که شاهرخ مسکوب به فعالیت خاصی مربوط نمی شود، اگر می خواهید دسته ای از کتاب های او را بخوانید کافیست به زبان و ادبیات فارسی علاقه مند باشید تا انتظار دیدن او را نداشته باشید. نام همه جا
1. مقدمه ای بر رستم و اسفندیار
همانطور که گفتیم شاهرخ مسکوب علاقه زیادی به زبان فارسی داشت، از این رو می توان حدس زد که چگونه با تمام وجود شاهنامه فردوسی را خوانده است. کتاب «درآمدی بر رستم و اسفندیار» نوشته استاد مسکوب نیز از آثار مهم شاهنامه پژوهان به شمار می رود زیرا در این اثر به تحلیل این قسمت از شاهنامه پرداخته و با زبانی شیوا و ساده بار دیگر داستان آن را بیان کرده است. خوانندگان را تعریف می کند و سپس با نگاهی فلسفی و روانی به بررسی علل جنگ بین این دو رزمنده می پردازد.
2. خوابیدن
سفر در رویا یک رمان کوتاه با داستانی جذاب و غافلگیرکننده است که مرز بین خیال و واقعیت را محو می کند. شاهرخ مسکوب در این اثر خواننده را با داستان زندگی نویسنده ای روبرو می کند که با مرور خاطرات قدیمی و ارتباطات گذشته اش سعی در یافتن اشتباهات و خطاهایش دارد. اگرچه استفاده از جریان سیال ذهن می تواند برای خواننده کمی گیج کننده باشد، اما توصیفات شاهرخ مسکوب و تشبیهات زیبای او اثری بازیگوش و سرگرم کننده به جا می گذارد که فراموش نمی شود.
3. عزاداری برای مادر
غم مادر کتابی است که از حفظ نوشته شده است و نوشته غم انگیز و دردناکی است که شاید برای بسیاری از ما قابل درک باشد زیرا هرکسی حداقل یک بار در زندگی خود عزیزی را از دست داده است و می داند چگونه است.عزاداری فراق . می تواند انسان را تحت تأثیر قرار دهد و او را در خاک و خون بکشد و بی شک مادر جان زندگی است. البته باید اشاره کنیم که خود شاهرخ مسکوب این کتاب را منتشر نکرده است، اما پس از مرگ او، حسن کامشاد این یادداشت های گمراه کننده را جمع آوری و منتشر کرده است.
اگر می خواهید زندگی خود را زیباتر کنید، از صفحه کتابخانه ما دیدن کنید تا دنیای خود را با کتاب های خوب بسازید.