افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 30 November , 2024
0

سایه سنگین سکوت بر صنایع بوشهر؛ تولیدکنندگان خواهان برق پایدار هستند – خبرگزاری مهر از ایران و جهان.

  • کد خبر : 450233
سایه سنگین سکوت بر صنایع بوشهر؛ تولیدکنندگان خواهان برق پایدار هستند – خبرگزاری مهر از ایران و جهان.

خبرگزاری مهر ، گروه استان ها: استان بوشهر به عنوان یکی از قطب های صنعتی کشور شناخته می شود، اما در سال های اخیر صنایع این استان در تامین برق با چالش های جدی مواجه شده است. توقف های برنامه ریزی شده و ناگهانی بر تولیدکنندگان سایه عمیقی انداخته و موجب رکود و کاهش تولید […]

خبرگزاری مهر ، گروه استان ها: استان بوشهر به عنوان یکی از قطب های صنعتی کشور شناخته می شود، اما در سال های اخیر صنایع این استان در تامین برق با چالش های جدی مواجه شده است.

توقف های برنامه ریزی شده و ناگهانی بر تولیدکنندگان سایه عمیقی انداخته و موجب رکود و کاهش تولید شده و موجی از نگرانی در مورد تولید و اشتغال را به وجود آورده است.

در تابستان افزایش مصرف برق به دلیل گرمای شدید باعث خاموشی مکرر می شود و در زمستان کمبود گاز نیروگاه ها باعث قطعی برق در صنایع می شود. این وضعیت نه تنها باعث کاهش تولید و نارضایتی کارگران شده، بلکه بازارهای داخلی و خارجی را نیز از دست داده است.

چالشی جدی برای تولید و اشتغال

مدیر کارخانه لوازم خانگی به خبرنگار مهر گفت: خاموشی های مکرر باعث شده تولید ما به شدت کاهش یابد. در تابستان مجبور شدیم خط تولید را تعطیل کنیم و در زمستان با کاهش ظرفیت مواجه شدیم.

علی رضوی افزود: این وضعیت نه تنها به ما آسیب زده، بلکه مشتریان خود را نیز از دست داده ایم و آینده خوبی برای کسب و کار ما وجود ندارد.

صاحب یک کارگاه تولید لامپ نیز به خبرنگار مهر گفت: تحت فشار زیادی هستیم و قطعی برق کار ما را تعطیل کرده و با چالش های جدی مواجه هستیم.

فاطمه حسینی تاکید کرد: هر بار که برق قطع می شود هزینه های ما افزایش می یابد و نمی توانیم به تعهدات خود عمل کنیم. این شرایط باعث شده که نتوانیم نیروی کار خود را حفظ کنیم.

محمد امیری مدیر یک کارخانه تولید و بسته بندی مواد غذایی نیز به خبرنگار مهر گفت: در فصول مختلف با مشکلات مختلفی مواجه هستیم. در تابستان و زمستان خاموشی به دلیل کمبود برق ما را فلج می کند و این وضعیت ما را به ورطه ورشکستگی کشانده است.

مدیر کارخانه پلاستیک نیز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: برای تامین نیاز مشتریان سرمایه گذاری کرده ایم اما قطعی برق مجبور به کاهش تولید شده است. این وضعیت بر کیفیت کار ما تأثیر منفی گذاشته است.

حمید جلالی تصریح کرد: قطعی برق یک چالش جدی برای تولید است و هر بار که برق قطع می شود قسمت زیادی از مواد اولیه ما از بین می رود که ما را با مشکلات زیادی مواجه می کند.

کاهش تولید به دلیل برق.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: استان بوشهر در حوزه تولید دارای قابلیت های بسیار خوبی است اما در این زمینه چالش هایی نیز وجود دارد که باید برطرف شود.

برخی از واحدهای صنعتی و تولیدی بوشهر به دلیل نبود برق کافی کمتر از ظرفیت تولید خود فعالیت می کنند و برخی نیز نیمه فعال هستند. علی باستین کمبود برق را یکی از مهمترین چالش های راه تولید دانست و افزود: سرمایه گذاران و تولیدکنندگان نیازهایی دارند که یکی از موضوعات مهم و اولویت های اساسی در این حوزه تامین پایدار برق است.

وی تصریح کرد: هم اکنون برخی از واحدهای صنعتی و تولیدی بوشهر به دلیل نبود برق کافی کمتر از ظرفیت تولید خود فعالیت می کنند و برخی نیز نیمه فعال هستند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر تقاضای بالای سرمایه گذاری در استان بوشهر را برشمرد و افزود: یکی از شروط و الزامات اساسی برای استقرار صنایع تامین پایدار برق است و از این حیث این موضوع مطرح است. با جدیت در حال پیگیری است.

وی تصریح کرد: باید از همه ظرفیت ها برای تامین انرژی برق استان استفاده شود و از این حیث با همکاری و مشارکت بخش خصوصی اقدامات خوبی در استان انجام خواهد شد.

سایه سنگین سکوت بر صنایع بوشهر؛ تولیدکنندگان خواهان برق پایدار هستند

عدم سودآوری صنایع به دلیل قطع برق

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در سفر هفته گذشته خود به استان بوشهر، مشکلات و چالش های برق در صنایع را برشمرد و گفت: انتظار شرکت های برق منطقه ای این است که برای حل مشکلات برقی سازی صنایع تلاش جدی کنند. شهرداری ها برای اجرای مصوبات هیأت حاکمه.

رضا انصاری اظهار داشت: بر اساس قانون، تامین برق واحدهای صنعتی تا دروازه شهرک های صنعتی بر عهده وزارت نیرو است و در این راستا شرکت شهرک صنعتی به صورت داوطلبانه کمک می کند.

تابستان امسال قطعی برق در شهرهای صنعتی کشور بیهودگی 44 کوادریلیون تومبا وجود داشت که این تعداد در مقایسه با تابستان 1402 تقریباً هفت برابر شده است. مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرهای صنعتی ایران تصریح کرد: پیش بینی می شود تابستان امسال در شهرهای صنعتی کشور قطعی برق رخ دهد. بیهودگی 44 کوادریلیون تومبا وجود داشت که این تعداد در مقایسه با تابستان 1402 تقریباً هفت برابر شده است.

انصاری این ضربه را برای شهرهای صنعتی بسیار سخت دانست و تصریح کرد: اگر برق قطع نمی شد 44 میلیارد تومان برای شرکت های تولیدی درآمد ایجاد می شد که این میزان چند برابر سال قبل است. سال گذشته این رقم 6 هزار میلیارد تومان بود و امسال با افزایش برق 44 هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

برای حل این مشکلات لازم است مسئولان با برنامه ریزی همه جانبه و همکاری با صنایع کوچک زیرساخت های انرژی را تقویت کنند. سرمایه گذاری در نیروگاه های خورشیدی و بادی می تواند به تامین انرژی پایدار کمک کند.

علاوه بر این، ایجاد برنامه های حمایتی برای صنایع کوچک در زمان تعطیلی و ارائه خدمات مالی می تواند به حفظ تولید و اشتغال کمک کند.

چالش های تامین برق در استان بوشهر، صنایع کوچک را در شرایط بحرانی قرار داده است. بر اساس نظرات تولیدکنندگان، مشخص است که اقدام فوری و موثر برای بازگشت این صنایع به مسیر رشد و شکوفایی ضروری است.

صنایع هم باید همکاری کنند

تنها با همکاری دولت و بخش خصوصی می توان راه حل های مناسبی برای حل این مشکل و ایجاد آینده بهتر برای صنعت بوشهر پیدا کرد. در ماده 16 قانون جهش تولید دانش بنیان (مصوب 11/02/1301 شورای اسلامی) بر مشارکت صنایع در تامین برق تاکید شده است.

بر اساس این ماده قانونی در راستای توسعه صنایع دانش بنیان مرتبط با انرژی قابل تجدید و توسعه بازار این صنایع و تولید برق پاک در محل مصرف، صنایع با توان مصرفی بیش از یک مگاوات موظفند سالانه معادل یک درصد (یک درصد) برق مورد نیاز خود را از طریق ساخت نیروگاه ها قابل تجدید و این مقدار در پایان سال پنجم به حداقل پنج درصد (5%) می رسد. در غیر این صورت وزارت نیرو موظف است با نرخ برق درصد مذکور از برق مصرفی این صنایع را پرداخت کند. قابل تجدید محاسبه شده و صنایع. حمل کنید کند

مبالغ فوق اگرچه جدا از قبوض برق است، اما با رعایت اصل پنجاه و سوم (53) قانون اساسی، مستقیماً به خرید تضمینی برق به میزان پنجاه درصد (50%) اختصاص می یابد. قابل تجدید مبلغ بیست و پنج درصد (25%) پس از واریز به حساب خزانه داری کل کشور به حساب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری جهت پشتیبانی آزمایشگاه ها، شرکت های دانش بنیان و شتاب دهنده ها و سایر موضوعات واریز می شود. مربوطه. به توسعه برق و مابقی از طریق خزانه داری کشور و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برای پرداخت تسهیلات کم بهره به بخش خصوصی برای احداث نیروگاه استفاده می شود. قابل تجدید مقیاس کاهش می یابد. صنایعی که باید برق را به قیمت بازار انرژی خریداری کنند می توانند درصد برق فوق را بدست آورند. قابل تجدید خرید انرژی عرضه شده به قیمت بازار آیین نامه اجرایی این ماده ظرف سه ماه پس از ابلاغ این قانون توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با همکاری وزارتخانه های نیرو و صنعت، معدن و تجارت تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=450233

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.