افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 23 November , 2024
4

رفع تعهدات ارزی یکی از چالش برانگیزترین مشکلات مربوط به صنایع پلیمری است.

  • کد خبر : 181029
رفع تعهدات ارزی یکی از چالش برانگیزترین مشکلات مربوط به صنایع پلیمری است.

مسعود جمالی در گفت و گو با خبرنگار بازار اظهار داشت: از سال 1396 به دلیل مشکلات و کاستی های نرخ ارز در این حوزه، بحث تعهدات ارزی در کشور آغاز شد و حذف تعهدات ارزی به یکی از چالش برانگیزترین حوزه ها تبدیل شد. برای صنایع البته با توجه به محدودیت های موجود، در […]

مسعود جمالی در گفت و گو با خبرنگار بازار اظهار داشت: از سال 1396 به دلیل مشکلات و کاستی های نرخ ارز در این حوزه، بحث تعهدات ارزی در کشور آغاز شد و حذف تعهدات ارزی به یکی از چالش برانگیزترین حوزه ها تبدیل شد. برای صنایع البته با توجه به محدودیت های موجود، در آن زمان نیاز به تنظیم مسائل پولی بود.

هزینه ورود ارز به کشور امروز بین 2 تا 5 درصد است و یکی از مشکلات صنایع را عدم آگاهی از مقررات و قوانین جدید عنوان کرد که گاه زیان های چند میلیون دلاری به دنبال دارد. به همین دلیل لازم است صنایع و فعالان اقتصادی به ویژه در حوزه صنعت پتروشیمی به صورت مستمر از آخرین دستورالعمل ها و بخشنامه های جدید پیروی کنند.

پنج راه برای تسویه تعهدات ارزی در صنایع پلیمری

نایب رئیس انجمن پلیمر اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد: مبادله کالا، واردات شمش طلا، پرداخت تسهیلات ارزی، ریالی فراساحل و در نهایت واردات کالا در مقابل صادرات آنها از جمله روش هاست. برای تسویه تعهد معاوضه اگرچه روش های بیشتری نسبت به گذشته وجود دارد، اما مشکلات خاص خود را دارد. به عنوان مثال فلات قاره ریال اخیرا

این موضوع با رئیس بانک مرکزی مطرح شده و دستورالعمل آن هنوز تدوین یا ابلاغ نشده است. واردات شمش طلا نیز تنها برای برخی از صنایع اجرایی شده است.
جمالی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر اسکناس های نقدی فاقد گواهی ورود کالای گمرکی برای تسویه تکلیف ارزی قابل استفاده نیست، بنابراین نمی توان آن را به بانک های عامل فروخت.

لازم به ذکر است که انتخاب روش صحیح برای ایفای تعهد ارزی از بین روش های موجود در شرکتی به شرکت دیگر متفاوت است و به عملکرد شرکت بستگی دارد. اما ساده ترین راه برای واردات مواد اولیه و ماشین آلات صنعتی استفاده از ارز حاصل از صادرات خود شرکت است.

وی افزود: بر اساس مصوبه کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات، مجوز از سال 98 تا 1400 از طریق فروش حواله ارزی در سامانه نیما و فروش اسکناس در سامانه سنا تا پایان امکان پذیر است. از سال. ۱۴۰۱ مجوز بازگشت ارز حاصل از صادرات تا پایان آذرماه و صادرات خدمات فنی و مهندسی ۱۰ درصد کل درآمد ارزی از سال ۹۷ تا ۱۴۰۰ خواهد بود و مشمول معافیت مالیاتی می شود. همچنین امکان انتقال ارز حاصل از صادرات به واردکنندگان از طریق سامانه جامع تجارت وجود دارد.

نایب رئیس اتحادیه پلیمرهای اتاق بازرگانی اصفهان گفت: مبادله کالا با کالا بسیار سخت است. بر این اساس، وزارت امنیت حدود 1000 محصول قابل استفاده را تایید کرده است. البته لازم به ذکر است که گزینه های زیادی در زمینه پلیمرها وجود ندارد.

; نایب رئیس انجمن پلیمرهای اتاق بازرگانی اصفهان گفت: با وجود روش‌های فراوان، حل تکلیف ارزی فعلی با توجه به قیمت تمام شده ارزی که بین ۲ تا ۵ درصد وارد می‌شود، یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات برای صنایع محسوب می‌شود. کشور. راه حل بهینه برای شرکت های واردکننده مواد اولیه و ماشین آلات صنعتی استفاده از ارز حاصل از صادرات همان شرکت است.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=181029

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.