افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 23 November , 2024
2

رشد صادرات نفت علیرغم تحریم ها دیپلماسی انرژی شکوفا شد

  • کد خبر : 270433
رشد صادرات نفت علیرغم تحریم ها دیپلماسی انرژی شکوفا شد

بازار؛ گروه آب و انرژی: در ابتدای دولت سیزدهم مردم، حجم تولید و صادرات نفت کشور مطلوب نبود، اما امروز به ارقامی در این حوزه رسیده ایم که باور آن برای بسیاری سخت است. به گفته فعالان این صنعت، سید ابراهیم رئیسی در دوران ریاست جمهوری خود عملکرد موفقی در حوزه صادرات نفت از خود […]

بازار؛ گروه آب و انرژی: در ابتدای دولت سیزدهم مردم، حجم تولید و صادرات نفت کشور مطلوب نبود، اما امروز به ارقامی در این حوزه رسیده ایم که باور آن برای بسیاری سخت است. به گفته فعالان این صنعت، سید ابراهیم رئیسی در دوران ریاست جمهوری خود عملکرد موفقی در حوزه صادرات نفت از خود به جای گذاشت. فایننشال تایمز در گزارشی نوشت صادرات نفت دولت وی به بالاترین میزان از سال 2017 رسید و رکورد 6 سال گذشته را شکست. این رشد صادرات در شرایطی رخ داد که تحریم ها ادامه داشت.

جالب است بدانید که بر اساس داده های موسسه Vertexa (فعال در زمینه رصد اطلاعات شرکت نفت)، ایران در سه ماهه اول سال 2024 به طور متوسط ​​روزانه یک میلیون و 560 هزار بشکه نفت عمدتا به چین صادر کرده است. ، که بالاترین میزان از سه ماهه سوم سال 2018 تاکنون است.

صادرات نفت در سال گذشته به 35 میلیارد دلار رسید. این در حالی است که بر اساس گزارش اوپک، ایران در سال 2021 بیش از 25 میلیارد دلار از صادرات نفت درآمد داشته است. جالب است بدانید که درآمدهای نفتی ایران در سال قبل از آن یعنی سال 2020 (آخرین سال دولت دوازدهم) یک سوم این میزان یعنی حدود 8 (7.9) میلیارد دلار بوده است.

از سوی دیگر، بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی جواد اوجی، وزیر نفت، صادرات نفت در سال گذشته به 35 میلیارد دلار رسیده است. این در حالی است که بر اساس گزارش اوپک، ایران در سال 2021 بیش از 25 میلیارد دلار از صادرات نفت درآمد داشته است. جالب است بدانید که درآمدهای نفتی ایران در سال قبل از آن یعنی سال 2020 (آخرین سال دولت دوازدهم) یک سوم این میزان یعنی حدود 8 (7.9) میلیارد دلار بوده است.

کارشناسان معتقدند سفرهای سید ابراهیم رئیسی به کشورهای مختلف زمینه را برای همکاری های نفتی با کشورهای خارجی فراهم کرد. همکاری های نفتی خارجی در زمینه صادرات نفت، فرآورده های نفتی، محصولات پتروشیمی و صادرات خدمات فنی و مهندسی روز به روز افزایش یافت.

ناصری، کارشناس انرژی: ایران در دولت سیزدهم توانست شبکه های بازاریابی و فروش خود را تا حد زیادی گسترش دهد که باعث شد عملکرد قابل قبولی در حوزه صادرات از خود به جای بگذارد.

ایمان ناصری کارشناس انرژی به بازار می گوید: ایران در دولت سیزدهم توانست شبکه های بازاریابی و فروش خود را تا حد زیادی گسترش دهد و به همین دلیل عملکرد قابل قبولی در حوزه صادرات دارد.

رشد 60 درصدی تولید نفت در دولت مردمی

تولید نفت ایران در دولت سیزدهم شرایط بسیار خوبی را تجربه کرد و در این دولت تولید نفت کشور 60 درصد افزایش یافت. تازه ترین گزارش اوپک نشان می دهد که تولید نفت ایران در اولین ماه سال جاری به 3 میلیون و 122 هزار بشکه در روز افزایش یافته است. اکنون ایران سومین تولیدکننده نفت اوپک است، در حالی که در ابتدای دولت ایران پنجمین تولیدکننده این سازمان شده بود.

همانطور که آمار نشان می دهد متوسط ​​تولید نفت ایران در سال 2022 حدود 2.5 میلیون بشکه و در سال 2023 2.8 میلیون بشکه بوده است.

نفت به اقتصاد کمک کرد

در حالی که قرار بود تحریم ها اقتصاد ایران را فلج کند، صندوق بین المللی پول در سال گذشته رشد اقتصادی کشورمان را ۵.۴ درصد اعلام کرد. این صندوق همچنین پیش بینی کرد کشورمان در سال 2024 رشد اقتصادی 3.7 درصدی و در سال 2025 رشد اقتصادی 3.2 درصدی را تجربه کند، در این میان، بخش نفت نقش مهمی در رشد اقتصادی داشته است. بر اساس اعلام مرکز آمار و بانک مرکزی، رشد اقتصادی گروه نفت و گاز در سال گذشته بیش از 20 درصد بوده است.

کارشناسان معتقدند فروش نفت و گاز ایران در شرایط تحریم برای دولت سیزدهم موفقیت محسوب می شود و صنعت نفت و گاز مهمترین نقش را در بهبود رشد اقتصادی کشور ایفا کرد.

کارشناسان معتقدند فروش نفت و گاز ایران در شرایط تحریم موفقیتی برای دولت سیزدهم تلقی می شود و صنایع نفت و گاز مهمترین نقش را در بهبود رشد اقتصادی کشور داشتند. بنابراین برخی از رشد نامتوازن اقتصادی ایران صحبت می کنند و پیشنهاد می کنند که این رشد اقتصادی به سایر بخش های اقتصاد کشور هم سرایت کند.

فریدون عباسی، عضو کمیسیون انرژی شورای اسلامی، پیشتر گفته بود در حالی که فروش نفت و گاز در شرایط تحریم را موفقیتی برای وزارت نفت و دولت مردمی می داند، غربی ها قصد داشتند ما را از فروش نفت خود بازدارند. و گاز را از طریق تحریم بفروشیم، اما با پیشرفت های علمی و فنی که به دست آوردیم مشکلات را حل کردیم، البته این کار آسانی نبود و با تلاش های فراوان و سیاست های صحیح محقق شد.

این قرارداد 2.5 سال بیشتر از 8 سال دولت قبل امضا شد

البته این رشدها تنها به حوزه فروش نفت محدود نمی شود. به گفته محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفتکش، در دو سال و نیم دولت سیزدهم بیش از 15 میلیارد دلار قرارداد منعقد شد در حالی که در هشت سال گذشته 13 میلیارد دلار قرارداد بسته شد. از دولت

در پایان اسفندماه سال گذشته قراردادهایی به ارزش 13 میلیارد دلار برای 6 میدان نفت و گاز منعقد شد که از این 6 میدان، میدان آزادگان شمالی و جنوبی و میدان آذر از جمله میادین مشترک برای تحقق اهداف مورد نظر ما بودند.

پروژه تقویت پارس جنوبی یکی از مهمترین قراردادهایی بود که در دولت سیزدهم امضا شد و به چهار پیمانکار بزرگ ایرانی واگذار شد. لازم به یادآوری است که با اجرای نهایی این عملیات 90 تریلیون فوت مکعب به استخراج گاز و سه میلیارد بشکه میعانات گازی ما اضافه می شود و کل سود حاصل از این پروژه مهم دولتی 900 میلیارد دلار است.

در طول دو سال و نیم دولت سیزدهم، 54 میلیون مترمکعب به تولید گاز، بیش از 220 هزار بشکه به ظرفیت پالایشی و 10 میلیون تن به تولید محصولات پتروشیمی اضافه شده است. بیشتر این دستاوردها با بهره برداری از پروژه های نیمه تمام صنعت نفت حاصل شده است که برخی از آنها بیش از 10 سال به تعویق افتاده اند.

افزایش 10 میلیون تنی تولید پتروشیمی در دولت سیزدهم

در طول دو سال و نیم دولت سیزدهم، 54 میلیون مترمکعب به تولید گاز، بیش از 220 هزار بشکه به ظرفیت پالایشی و 10 میلیون تن به تولید محصولات پتروشیمی اضافه شده است. بیشتر این دستاوردها با بهره برداری از پروژه های نیمه تمام صنعت نفت حاصل شده است که برخی از آنها بیش از 10 سال به تعویق افتاده اند.

توسعه فاز 11 پارس جنوبی که به مدت 20 سال در چند شرکت انجام شد، یکی از دستاوردهای مهم دولت سیزدهم است، در حال حاضر 12 میلیون متر مکعب گاز تولید می شود، باید گفت این دولت انجام نمی دهد. تعلل خارجی ها در اجرای طرح ها و توسعه و اقدامات گسترده در بخش های مختلف صنعت نفت با تلاش بخش داخلی موفقیت آمیز بود.

تکمیل فاز 14 پالایشگاه پارس جنوبی پس از یک دهه از دیگر دستاوردهای این دولت بود که با تکمیل این مجتمع روزانه بیش از 50 میلیون متر مکعب به ظرفیت پالایش گاز ایران اضافه شد.

این در حالی است که در دولت سیزدهم بیش از 5 میلیارد دلار برای جمع آوری گازهای همراه نفت برای گازهای مرتبط با میادین غرب و شرق کارون و میادین غرب کشور امضا شده است. در حال حاضر 11.5 میلیون متر مکعب گازهای همراه جمع آوری شده، متان حاصل از فرآوری این گازها به شبکه سراسری گاز تزریق شده و ترکیبات سنگین برای ایجاد ارزش افزوده به مجتمع های پتروشیمی وارد می شود.

دولت رئیسی در نظر داشت امسال 79 پروژه به ارزش 25 میلیارد دلار در بخش های بالادستی و پایین دستی راه اندازی کند و 50 پروژه جدید نیز آغاز شد که بین 300 تا 400 هزار بشکه نفت، 35 میلیون متر مکعب برای تولید گاز خام، 50 پروژه تولید می کرد. هزار بشکه برای ظرفیت پالایش و 3 تا 5 میلیون تن برای ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی در کشور.

دولت رئیسی در نظر داشت امسال 79 پروژه به ارزش 25 میلیارد دلار در بخش بالادستی و پایین دستی راه اندازی کند و 50 پروژه جدید نیز آغاز شد که بین 300 تا 400 هزار بشکه نفت، 35 میلیون متر مکعب برای تولید گاز خام، 50 هزار بشکه تولید می شد. بشکه برای ظرفیت پالایش و 3 تا 5 میلیون تن برای ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی در کشور.

با این سخنان می توان بیان کرد که دولت سیزدهم نه تنها در طول فعالیت خود توانست به کارهای خیر دست یابد، بلکه راه را برای نسل های آینده هموار کرد که ثمره آن را در آینده خواهیم دید.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=270433

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.