به گزارش خبرنگار رکنا، مدیرعامل موسسه خیریه نرگس متهم به وارد آوردن صدمات جسمی به کودکان دارای معلولیت بود. کودک آزاری ) و تحصیل مال از طریق غیر قانونی، سوء استفاده و کلاهبرداری از امتیازات و … دستگیر و سپس با قرار وثیقه آزاد شد.
چندی پیش خبری منتشر شد مبنی بر اینکه دختری سالم به مدت 17 سال نزد یک معلول ذهنی ماند و این دختر در این موسسه خودکشی کرد.
سرنوشت تلخ کودکان بی گناه
منبعی از روزنامه شهر مردم شیراز در گفت وگو با رکنا که پیش از این گزارش هایی از برخورد مسئولان این موسسه خیریه با کودکان منتشر کرده بود، گفت: بهالدینی مدیرعامل این موسسه چندین داروخانه را به نام فرزندانش افتتاح کرد. و تمام پوشک های اهدایی را فروخت. او با سوء استفاده از دفترچه های بیمه این کودکان، داروهای کمیاب می خرید و در داروخانه های خود می فروخت و از مهر پزشکان نیز استفاده می کرد.
وی همچنین بیان کرد: مدیر این موسسه که ریاست سازمان بهزیستی استان فارس را بر عهده داشت و پس از بازنشستگی اقدام به تاسیس این موسسه کرده بود، اساسنامه را زیر پا گذاشته و خانواده خود را نیز در مدیریت این مرکز دخیل کرده بود استفاده شده، ساختمان های اهدایی خیرین را به نفع خود می فروشد. لذا پس از برگزاری چندین جلسه دادگاه مجرم شناخته شد و بهزیستی و دادستانی رای به انحلال هیات مدیره این مجتمع دادند و ورود وی و خانواده اش به موسسه ممنوع شد.
سلب امنیت جانی در پی اعتراض به نارضایتی از وضعیت موسسه.
یکی از کارکنان سابق این موسسه خیریه که نخواست نامش فاش شود به رکنا از کمبودهای این موسسه گفت: 14 سال در این موسسه کار کردم، پدرم نابینا است، دو برادرم دارای معلولیت ذهنی هستند و من. داشتن یک دختر مبتلا به اوتیسم و مبتلا. من شاهد ظلم هایی بودم که علیه این کودکان مجاز بود و حتی می دیدم که آنها گوشت اهدایی می فروختند و سویا را جایگزین آن می کردند. فرزندان افرادی که شهریه مدرسه را پرداخت نکرده اند نیز در نزدیکی خانه های خود رها شده اند.
وی در ادامه بیان کرد: ابتدا فکر می کردیم این کم کاری مانند نخوردن غذای کافی و سالم به بچه ها، استفاده از پارچه های کهنه به جای پوشک و موارد دیگر به دلیل بی پولی است، اما با کار در آنجا متوجه شدم. که کمک مردم به این موسسه خیلی زیاد و حتی بیشتر از نیاز است، مردم واقعا به خیریه کمک کردند، حتی تعداد پوشک های اهدایی هم زیاد بود، اما به جای استفاده برای این بچه ها، فروخته شد و پارچه های قدیمی دوباره استفاده شد. برای کودکان استفاده می شود که باعث عفونت و سوزاندن بدن آنها می شود.
این فرد که به عنوان افشاگر نیز معرفی شده است، اظهار داشت: به دلیل اعتراض و افشای وضعیت خیریه نرجس برای افراد مشهور و بازدیدکنندگان از این مجتمع اخراج شدم. از ساعت 14 تا کنون حدود 70 نفر که با من در ارتباط بودند و از جزئیات ماجرا اطلاع داشتند از موسسه اخراج شدند و از من شکایت کردند. آنقدر که امروز حتی امنیت جانم را هم ندارم.
وی ادامه داد: هفت جلد پرونده برای این خانواده تبهکار وجود دارد و طبق قانون این خانواده مجرم شناخته شدند و مدیر این موسسه خیریه که از ادامه تجاوزات و آزارهای خود در این مرکز ابایی نداشت همیشه به سر می برد. با عفو سازمان بهزیستی در نظر گرفته شده است. در نهایت با حکم قضایی وی برای همیشه از مدیریت این مرکز برکنار و همسر، فرزندان و مسئول مالی موسسه از ورود به موسسه منع شدند.
فرار از مسئولیت
یکی دیگر از دستیاران این موسسه در گفت و گو با رکنا گفت: از سال 1397 در این مرکز مشغول به کار بودم، اما حدود سه سال پیش که هشت ماه از بازنشستگی من فاصله داشت، به دلیل همکاری با شاکی اصلی این مرکز اخراج شدم. اما ما برای احقاق حقوق این کودکان حقیقت را گفته بودیم.
وی ادامه داد: متاسفانه روزی 12 تا 13 ساعت کار می کردیم و اگر کودکی هنگام بازی آسیب می دید مدیر مجتمع از حقوق ما کسر می کرد اما هزار تومان برای این بچه ها خرج نکرد. او همچنین همه چیزهای اهدایی خیرین را فروخت و چیزی به کودکان معلول نداد.
این حضار همچنین از نوع تغذیه کودک در این موسسه گلایه کرد و گفت: سویا را آسیاب می کردند و می پختند و نان را در آب می گذاشتند و به بچه ها می دادند و روزهای دیگر کدو و بادمجان را به عنوان غذا سرو می کردند.
وی افزود: در همین راستا از بهالدینی به عنوان مدیر مجتمع شکایت کردم و پس از دو سال رفت و آمد در نهایت مجرم شناخته شدند و امروز حکم به نفع اینجانب صادر شده است.
نارضایتی امام جماعت فارس از شرایط نگهداری کودکان در یک موسسه خیریه در شیراز
اخبار حاکی از آن است که پیش از مماشات فراوان با این نهاد و علیرغم وجود شاکیان خصوصی، هیچ اقدامی برای جلوگیری از تخلفات این خانواده و اتفاقات تلخی که در این مرکز رخ داده، صورت نگرفته است. تا جایی که سرپرست امام جمعه شیراز در خطبه یکی از نمازها به شدت از مدیریت اجتماعی استان فارس انتقاد کرد.
رضوی اردکانی، سرپرست امام جمعه شیراز، وضعیت آسایشگاه های معلولان و سالمندان در این استان را نامطلوب خواند و خواستار نظارت نمایندگان استان، رئیس سازمان بهزیستی کشور و استاندار فارس بر این موضوع شد. وضعیت موضوع و بازدید از وضعیت خانه سالمندان و سرای سالمندان در فارس.
وی در خطبه های خود اعلام کرده بود: فردی که در پرونده اش اتهامات مالی و غیرمالی دارد و از بهزیستی اخراج می شود، مجوز تاسیس خانه سالمندان به او داده می شود و از 6 تا 40 میلیون هزینه دریافت می شود، اما نه تنها این کار را انجام می دهد. . با این عزیزان کار ندارند، با بدترین ها هم سر و کار دارند!
سرپرست امام جمعه شیراز در بخشی دیگر از خطبه های خود به فحاشی در خانه های سالمندان و موسسات خیریه اشاره کرد و اظهار داشت: در این موسسه بزرگان متوجه خودکشی نافرجام یکی از بزرگان می شوند و نه پرستاران. به همین دلیل از سه گروه نمایندگان مجلس، سازمان بازرسی و استانداری می خواهم که وارد عمل شوند و به سراغ معلولان بروند.
در نهایت با توجه به افزایش تخلفات، نارضایتی والدین و سرپرستان این کودکان و ارائه گزارش های مستند، دادگستری استان فارس وارد موضوع شد و پرونده موسسه خیریه نرجس توسط کارشناسان مورد بررسی قرار گرفت.
پرونده تخلفات متعدد مدیرعامل این موسسه در دادگاه مورد رسیدگی قرار گرفت و صحت تمامی اتهامات به اثبات رسید.