افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 23 November , 2024
3

حواشی تجمع گسترده دانشجویان و فعالان کارگری در مقابل وزارت کار

  • کد خبر : 233967
حواشی تجمع گسترده دانشجویان و فعالان کارگری در مقابل وزارت کار

به گزارش رکنا، جمعی از دانشجویان عدالت خواه دانشگاه های تهران بعدازظهر شنبه پنجم اسفندماه در اعتراض به روند مذاکرات دستمزد مقابل وزارت کار تجمع کردند. این دانشجویان همزمان با مذاکرات اعضای کارگری، کارفرمایی و نمایندگان دولت در شورای عالی کار، مذاکرات شورای عالی کار را یک مذاکره ناعادلانه بین 6 نفر از اعضای دولت […]

به گزارش رکنا، جمعی از دانشجویان عدالت خواه دانشگاه های تهران بعدازظهر شنبه پنجم اسفندماه در اعتراض به روند مذاکرات دستمزد مقابل وزارت کار تجمع کردند.

این دانشجویان همزمان با مذاکرات اعضای کارگری، کارفرمایی و نمایندگان دولت در شورای عالی کار، مذاکرات شورای عالی کار را یک مذاکره ناعادلانه بین 6 نفر از اعضای دولت و کارفرما از یک طرف و سه عضو کارگر در شورای عالی کار ارزیابی کردند. دیگر. طرف دیگر.

غلامعلی حمدانی (فعال کارگری و از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه) با حضور در این جلسه در پاسخ به سوالی در خصوص چرایی برگزاری این جلسه گفت: ما متنوع هستیم. در بسیاری از موارد دانشجویان نیز کارگران آینده کشور می شوند.

وی افزود: اصل مطالبه گری برای احقاق حقوق دیگران، صرف نظر از اینکه مطالبه کنندگان در اجرای عدالت و عدالت دارای حقوق مفیدی هستند یا خیر، یک فرض شرعی است و اساساً در بیانات مورد تأیید است. رهبری سیستم به عنوان یک وظیفه بر هر انسانی واجب است که هم برای خود مطالبه کند و هم برای احقاق حقوق دیگران و این جزء اصل امر مشهور است که با تجمع عده ای از دانشجویان مطالبه گر شاهد اجرای این اصل هستیم.

این کارگر گروه نیشکر هفت تپه خوزستان درباره چرایی اعتراض کارگران و سایر اقشار از جمله برخی دانشگاهیان به این روند در جلسات شورای عالی کار که منجر به تشکیل جلسه مقابل وزارت کار شد، توضیح داد: قانون کار ما، در ماده 41 شرایط قانونی برای تصویب حداقل دستمزد تعیین شده و در بیان آنها روشن است. در صورتی که کمیته مزد و شورای عالی کار بر اساس ضوابط عمل نکنند و نمایندگان حاضر در آن به اصول خود پایبند نباشند، قطعاً مورد اعتراض و ملزم به تمکین قانون خواهند بود.

حمدانی گفت: متأسفانه سال هاست که نمایندگان کارگری به ماشین امضای دولت در شورای عالی کار تبدیل شده اند و هر ساله سعی می کنند از مذاکره پرهیز کنند. با اینگونه تجمعات و مطالبه مسئولان به نمایندگان کارگری خود پیام می دهیم که بدانند پشتشان خالی نیست و در رد اظهارات نادرست و مغایر با حقوق جامعه کارگری دریغ نکنند.

حسامعلی اوسطی (مسئول کارگروه مبارزه با فساد و تبعیض بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر) به عنوان یکی از حاضران در این جلسه در پاسخ به سوالی مبنی بر علت دیدار برخی از دانشجویان با چند تن از فعالان کارگری برای آنها. وی با اعتراض به روندهای موجود در شورای عالی کار گفت: دانشجویان اساساً کسانی هستند که پیش از سایر اقشار اختلالات و مشکلات را می بینند و برای حل آن وارد می شوند. این ویژگی جریان دانشجویی در طول تاریخ کشور بوده است. در خصوص حداقل دستمزد کارگران که قرار است این روزها در شورای عالی کار به تصویب برسد، به نظر می رسد رابطه ناعادلانه ای ایجاد شده است که باید مورد تردید قرار گیرد.

وی با بیان اینکه دانشجویان به جایی وارد می شوند که احساس نیاز در کشور وجود داشته باشد، افزود: در روزهای اخیر اخباری مبنی بر امکان تصویب حداقل دستمزد در شورای عالی کار در جلسه 5 اسفند (شنبه) منتشر شد. شورای عالی کار به این نتیجه رسیدیم که با جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران به این روند اعتراض کنیم.

حسامعلی اوزازی اظهار داشت: در شورای عالی کار با فرآیندی مواجه هستیم که بدون تعیین حداقل سبد معیشتی، جمعی از اعضای شورای عالی کار تصمیم می گیرند مستقیما برای تعیین سبد وارد مذاکره شوند. یعنی شاهد نوعی روند تظاهراتی هستیم که در آن نمایندگان حاضر در شورای عالی کار (شامل سه گروه کارگران، کارفرمایان و دولت) توافقنامه نهایی را به نفع کارفرمایان و دولت امضا می کنند و این به ضرر سفره کارگران

این فعال دانشجویی با تاکید بر اینکه کارگران یکی از مظلوم ترین قشرهای کشور هستند، گفت: حداقل دستمزد این روزها سفره کوچکی را پیش روی کارگران ما گشوده است که دیدن آن دردناک است. وقتی ما دانشجویان این درد را به وضوح می بینیم نمی توانیم به موضوعاتی بپردازیم که در اولویت دوم قرار دارند و به ناچار این را اولویت مطالبات خود می دانیم.

وی با بیان اینکه در شرایط کنونی مهم ترین مشکل کشور رنج پایین ترین قشر جامعه یعنی کارگران است، گفت: اینکه چند نفر از دولتمردان و تعدادی کارفرمایان به طور مستقیم و غیرمستقیم به نمایندگی از 45 میلیون نفر در جامعه کارگری کشور تصمیم می گیرند» و بر همه امور مسلط هستند. ما به عنوان بخشی از جنبش دانشجویی باید مطالبه کنیم که رابطه نابرابر کارگران با دولت و کارفرما منجر به تعیین دستمزد ناچیز که به بنیان خانواده کارگری کشور لطمه وارد می کند، نشود.

علی اوزتی افزود: در ساختار مذاکره شورای عالی کار، نمایندگان دولت نقش بی طرفی نداشتند و در سال های اخیر به بهانه غیرعلمی افزایش تورم به دلیل افزایش حداقل دستمزد، ایستادگی کردند. بخشی از کارفرما این در حالی است که در دولت آقای رئیسی در دوران وزارت آقای عبدالمالکی شاهد این بودیم که افزایش حداقل دستمزد بالاتر از نرخ تورم تاثیر خاصی بر نرخ تورم کل کشور نداشته است. حتی امروز نیز کاهش دستمزدها تاثیر قابل توجهی در کاهش تورم نخواهد داشت.

این دانشجوی دانشگاه امیرکبیر تصریح کرد: در جلسه خود از دولت خواستیم قانون کار را که شرط سبد معیشتی و شرط رسیدن دستمزدها به نرخ تورم است، به شدت رعایت کند و امروز این خواسته اصلی ماست.

حضور وزیر در بین جلسات

در ادامه تظاهرات بعدازظهر شنبه، صولت مرتضوی (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) درب منزل این وزارتخانه و در جمع جماعات و دانشجویان حاضر شد و از آنان خواست مشکلات خود را در فضای این وزارتخانه مطرح کنند. و در نمازخانه اش. .

با باز شدن درب وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جمعی از دانشجویان، فعالان کارگری (از جمله حسین حبیبی، عضو هیئت مدیره مرکز عالی شوراهای اسلامی کار و رحمتی (عضو هماهنگی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) اتاق کانون شورای اسلامی کار تهران و جمعی از اصحاب رسانه در اجلاس نماز حضور داشتند و در خصوص موضوع جلسات شورای عالی کار و سیاست های مزدی دولت بحث و تبادل نظر کردند.

سلطان مرتضوی در این گفتگوها اعلام کرد که از کمپین افزایش پانزده میلیون تومانی حداقل دستمزد خبر دارد اما تصمیمات دولت و شورای عالی کار رویه دیگری دارد.

ایلانا

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=233967

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.