افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 29 November , 2024
0

حذف ارز دارویی ترجیحی از سال 1404. آغاز دوران جدید بحران دارویی در ایران!

  • کد خبر : 449485
حذف ارز دارویی ترجیحی از سال 1404. آغاز دوران جدید بحران دارویی در ایران!

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، در سال های اخیر سیاست های دولت در زمینه تخصیص ارز ترجیحی برای واردات دارو با چالش ها و مشکلات جدی مواجه شده است. از ابتدای سال 1401 طرح «درواریر» با هدف برداشت سکه 4200 تومانی واردات دارو مطرح شد. هدف اصلی این طرح پرداخت معادل بودجه به شرکت های […]

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، در سال های اخیر سیاست های دولت در زمینه تخصیص ارز ترجیحی برای واردات دارو با چالش ها و مشکلات جدی مواجه شده است. از ابتدای سال 1401 طرح «درواریر» با هدف برداشت سکه 4200 تومانی واردات دارو مطرح شد. هدف اصلی این طرح پرداخت معادل بودجه به شرکت های بیمه به جای تخصیص ارز ترجیحی بود تا مردم بتوانند خود را از فشار هزینه های داروهای بدون نسخه رها کنند. اما در عمل اجرای این طرح با مشکلات عدیده ای مواجه شد که آثار آن در بازار دارو به وضوح قابل مشاهده است.

اولین پیامد این تصمیم افزایش شدید قیمت داروها بود که مردم را با مشکلات مالی مضاعفی مواجه کرد. داروهای اساسی که پیش از این با قیمت 4200 تومان وارد می شد، اکنون با قیمت های بالاتری عرضه می شود و همین امر باعث شده بسیاری از افراد به ویژه اقشار کم درآمد نتوانند داروهای مورد نیاز خود را تهیه کنند. علاوه بر این، بحران تامین مواد اولیه تولید داروهای داخلی نیز این مشکلات را تشدید کرده است. کارخانه های ملی داروسازی به دلیل کمبود نقدینگی برای خرید مواد اولیه با مشکلات جدی مواجه هستند و بسیاری از داروهای تولید شده در کشور به دلیل نداشتن کیفیت مناسب از کارایی مطلوب برخوردار نیستند.

از سوی دیگر، کمبود برخی داروها به یک بحران جدی تبدیل شده است. بر اساس گزارش ها، تعداد داروهای کمیاب در ایران به بیش از 200 قلم رسیده است. این کمبود نه تنها به دلیل عدم تخصیص ارز مناسب برای واردات دارو نبود، بلکه به دلیل کاهش تولید داخلی و مشکلات تامین مواد اولیه بود. وزارت بهداشت نیز کمبود دارو را مورد تاکید قرار داد و از نظارت مستمر خبر داد. اما این راه حل تنها منجر به ارجاع بیماران به سایر داروخانه ها شده و مشکلات اصلی همچنان پابرجاست.

مسئولان دولتی به ویژه در وزارت بهداشت از جمله محمدرضا ظفرقندی تاکید می کنند که اگر کمبودی در کشور وجود دارد به دلیل کمبود مواد اولیه یا کاهش تولید در کارخانه هاست. اما در خصوص راهکارهای عملی برای جبران این کاستی ها و رفع بحران موجود توضیحی داده نشده است. در نتیجه شرایط کنونی به شدت نگران کننده است و به نظر می رسد بحران مواد مخدر در ایران تا اتخاذ تصمیمات موثرتر در این زمینه ادامه داشته باشد.

در این شرایط آنچه بیش از همه به چشم می خورد عدم هماهنگی و برنامه ریزی موثر بین دولت، وزارت بهداشت، بانک مرکزی و شرکت های دارویی است. مشکلات موجود در تامین دارو به خوبی نشان می دهد که سیاست های اقتصادی و اجرایی نتوانسته نیازهای اساسی مردم را تامین کند. بحران کنونی علاوه بر اینکه سلامت مردم را تهدید می کند، مشکلات اقتصادی و اجتماعی گسترده تری را نیز ایجاد کرده است که نیازمند توجه فوری و اقدامات عملی است.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=449485

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.