به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدیان در پاسخ به این سوال که شرایط قانونی نظارت بر تبلیغات رسانه ای چگونه است، گفت: بر اساس قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نظارت بر تبلیغات و نظارت محتوای تبلیغات در کلیه رسانه ها توسط این وزارتخانه انجام می شود و اداره تبلیغات به عنوان یک واحد تخصصی در این زمینه وظایف خود را انجام می دهد. نحوه نظارت بر تبلیغات در رسانه ها متفاوت است. مثلاً در تبلیغات محیطی نظارت قبلی است یعنی مجوز انتشار آن داده می شود اما در نشریات طبق قانون مطبوعات نظارت بعدی وجود دارد. در مورد مهم ترین وسیله ارتباطی یعنی تلویزیون، در حال حاضر نظارت قبل و بعد انجام می شود و در صورت مشاهده تخلف، به سرعت به این رسانه هشدار داده می شود.
سوال: با وجود این نظارت، شرایط تبلیغات تلویزیونی را چگونه ارزیابی می کنید؟
طبیعتا امکان تخلف در همه رسانه ها وجود دارد، اما تلویزیون به دلیل جهانی بودن از حساسیت بالایی برخوردار است و به همین دلیل انتظارات بیشتری وجود دارد که مقررات رعایت شود. تلویزیون در برخی موارد با پخش یک آگهی تخلف آشکاری را مرتکب شد که به اقدام سریع دفتر تبلیغات منجر شد. به عنوان مثال، در گذشته با پخش یک تبلیغ جعلی برای کرم حلزون از پخش آن جلوگیری می کردیم و گاهی اوقات با پخش تبلیغات با استفاده از نام تجاری به زبان خارجی مداخله می کردیم. اخیراً نسبت به انتشار آگهیهایی مانند آگهیهای برخی نوشیدنیها، چیپسها و غلات فله هشدار دادهایم که مهمترین آنها نوشیدنیهای انرژیزا هستند که به گفته وزارت بهداشت، جزو کالاهای مضر برای سلامتی و سلامتی هستند. تبلیغات آنها ممنوع است .
سوال: آیا راهکاری برای جلوگیری از تکرار این تخلفات وجود دارد و آیا اقدامی انجام شده است؟
بر اساس برنامه ریزی های انجام شده در آینده نزدیک تمامی مراکز تبلیغاتی که در حوزه صدا و سیما و همچنین تبلیغات محیطی فعال هستند باید برای انتشار آگهی های رسانه ای خود از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز پخش دریافت کنند. به این ترتیب کلیه قوانین تبلیغات با هدف حفظ ارزش های ملی و حقوق مخاطبان تبلیغات رعایت می شود. مسائلی مانند کذب، آسیب، توجه به خط و زبان ملی و جلوگیری از گسترش خط و زبان بیگانه، آداب و رسوم و فرهنگ عامه و موازین شرعی و قانونی از جمله مسائل و ارزش های مهم ملی است و مهم ترین مسئله این است که حمایت از حقوق مخاطب شامل جلوگیری از تبلیغات نادرست و غیرقابل اثبات، تبلیغات گمراه کننده و رعایت شرایط تولید و توزیع محصول مانند استاندارد بودن آن و پرهیز از انتشار آگهی هایی مانند دخانیات، نوشابه های گازدار و یا مانند نمونه اخیر است. ، نوشابه های انرژی زا که طبق قانون ممنوع است.
مدیر کل تبلیغات افزود: برخی از مشکلاتی که در صدور و انتشار آگهی های بازرگانی وجود دارد، ناشی از کم توجهی است و به خلأهای قانونی مربوط نمی شود، اما در عین حال برای رفع نواقص نیز داریم. به تازگی قوانین و دستورالعمل های موجود را به روز کرده و با اعمال دقیق قانون، تبلیغات رسانه هایی مانند تلویزیون و فضای مجازی را رصد خواهیم کرد زیرا طبق قانون کلیه رسانه ها موظف به رعایت قوانین و مقررات تبلیغات هستند. کشور با پذیرش و درج آگهی.
۵۷۵۷