به گزارش خبرنگار بازار، صنعت گردشگری اصفهان که این سال ها در سند توسعه اصفهان گنجانده شده است می تواند به رشد اقتصادی این استان کمک شایانی کند. صنعتی که شامل هتل ها، رستوران ها، فروشگاه های صنایع دستی و خدمات حمل و نقل است که همگی به ایجاد شغل و افزایش درآمد محلی کمک می کنند.
ورود گردشگران داخلی و خارجی به استان اصفهان از یک سو باعث افزایش تقاضا برای تولیدات داخلی می شود که به نوبه خود به توسعه صنایع دستی و کشاورزی کمک می کند، اما در سال های اخیر با وجود جاذبه های متعدد، تعداد گردشگران به اصفهان افزایش یافته است. افزایش یافت. کاهش یافت؛ یکی از دلایل اصلی این کاهش، خشکی زاینده رود است که تاثیرات منفی بر زیبایی طبیعی شهر و تجربه گردشگری دارد.
در همین راستا مجتبی کشانی کارشناس اقتصاد گردشگری با اشاره به اینکه زاینده رود به عنوان شریان حیاتی اصفهان نقش مهمی در تامین آب این شهر دارد، اظهار داشت: خشکی این رودخانه نه تنها کشاورزی را تحت تاثیر قرار می دهد. و دیگر بنیان های اقتصادی استان، بلکه صنعت گردشگری عنوان یکی از محورهای اصلی توسعه اقتصادی استان را نیز تحت تاثیر قرار داده و بسیاری از جاذبه های طبیعی و تفریحی که در اطراف این رودخانه شکل گرفته است، تحت تاثیر قرار گرفته است. برای کمبود آب همچنین یکی از پایگاه های تاثیرگذار صنعت گردشگری است.
وی با بیان اینکه خشکسالی زاینده رود باعث شده بسیاری از گردشگران از سفر به اصفهان منصرف شوند، تاکید کرد: تصاویر منتشر شده از زاینده رود خشک چهره نامطلوبی از این شهر ایجاد کرده و بر جذابیت آن تاثیر منفی گذاشته است. علاوه بر این، فعالیتهای تفریحی مانند قایقسواری و پیادهروی در رودخانه، که زمانی محبوب بودند، دیگر در دسترس نیستند.
کشانی بیان کرد: باید بپذیریم که خشکسالی زاینده رود از زیبایی های طبیعی شهر کاسته و از یک سو تجربه گردشگران را تحت تاثیر قرار داده و از سوی دیگر تنوع فعالیت های گردشگری را نیز کاهش داده است به گونه ای که بسیاری فعالیت های تفریحی که در پایه آب شکل گرفته اند، اکنون دیگر وجود ندارد.
کاهش گردشگران و اثرات منفی بر صنایع مرتبط مانند رستوران ها و هتل ها
وی با اشاره به اینکه کاهش تعداد گردشگران ممکن است اثرات منفی بر صنایع مرتبط مانند رستورانها و هتلها داشته باشد، گفت: برای رفع این چالشها در کنار تلاش برای احیای دائمی زایندهرود، نیاز به عناصر اساسی مانند توسعه زیرساختها است نوع جاذبه ها و توسعه گردشگری پایدار می تواند در این زمینه موثر باشد. همچنین با توجه به لزوم جذب مجدد گردشگر، سرمایه گذاری در زیرساخت های جدید گردشگری می تواند فرصت های خوبی را ایجاد کند.
گردشگری نه تنها به عنوان منبع درآمد عمل می کند، بلکه نقش مهمی در توسعه اجتماعی و فرهنگی اصفهان دارد و با ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم، به کاهش نرخ بیکاری در منطقه کمک می کند به طوری که مشاغل مرتبط با هتلداری، گردشگر هدایت و فروش صنایع دستی و خدمات حمل و نقل متاثر از رشد صنعت گردشگری است.
این کارشناس اقتصاد گردشگری با اشاره به اینکه اصفهان دارای جاذبه های تاریخی و فرهنگی فراوانی است که با تبلیغات مناسب قابل ارائه است، گفت: گردشگری نه تنها به عنوان منبع درآمد عمل می کند بلکه نقش مهمی در توسعه اجتماعی و فرهنگی اصفهان و با ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم به کاهش نرخ بیکاری در منطقه کمک می کند تا مشاغل مرتبط با هتلداری، گردشگری، فروش صنایع دستی و خدمات حمل و نقل تحت تاثیر رشد صنعت قرار گیرد. توریست
گردشگری و تقویت هویت فرهنگی اصفهان
وی با اشاره به اینکه حضور گردشگران موجب تبادل فرهنگی می شود که می تواند به حفظ و ترویج فرهنگ بومی کمک کند، گفت: نمایشگاه هنرهای سنتی بومی، موسیقی و غذاهای محلی در کنار تعامل با گردشگران می تواند هویت فرهنگی اصفهان را تقویت کند.
کشانی با تاکید بر اینکه رشد صنعت گردشگری می تواند منجر به افزایش سرمایه گذاری در زیرساخت ها و خدمات عمومی شود، گفت: این سرمایه گذاری ها نه تنها به بهبود وضعیت معیشتی مردم کمک می کند بلکه باعث جذب گردشگران بیشتر می شود.
وی با اشاره به اقدامات برای بهبود وضعیت گردشگری در اصفهان تاکید کرد: برای رفع چالش های پیش روی صنعت گردشگری اصفهان و افزایش جذب گردشگر نیازمند راهکارهای هدفمند، بازاریابی موثر، توسعه کمپین های تبلیغاتی برای معرفی جاذبه های تاریخی و فرهنگی اصفهان هستیم. می تواند گردشگران بیشتری را برای کمک مجدد به گردشگران جذب کند و در این راه باید از شبکه های اجتماعی و وب سایت های مرتبط برای تبلیغ جاذبه ها استفاده کرد.