به گزارش بازار، مجتبی یوسفی با انتقاد از وضعیت حاکمیت شرکتی بانک ها اظهار کرد: در برنامه هفتم توسعه و قانون بانکداری تصریح کرده ایم که دولت، بنگاه های دولتی و بانک ها رقیب بخش خصوصی نباشند. و طبق اصل 44 قانون اساسی مسئولیت واقعی امور مردم بر عهده خود مردم است.
وی خاطرنشان کرد: در بسیاری از موارد بانک ها به عنوان رقیب بخش خصوصی ظاهر می شوند و منابع مردمی را در اختیار دارند.
وی افزود: در کشورهای پیشرفته بانک ها کارآفرین عمل نمی کنند و نباید در عرصه کارآفرینی حضور داشته باشند، بلکه باید شرکت ایجاد و توسعه دهند.
بزرگترین تحویل نقدی در تاریخ بانکداری
به عنوان نمونه جلسه اخیر بانک ملی با هدف خروج از بانکداری و بزرگترین تحویل نقدی تاریخ بانکداری یعنی تحویل شازند برگزار شد.
این عضو شورای اسلامی ادامه داد: در بانک عینده آمده است که بیش از 64 همات پایه پولی افزایش و چندین میلیارد وام به شرکت های تابعه آن اعطا شده است، ضمن اینکه وظیفه بانک ها تامین منابع برای بانک هاست. بخش خصوصی و خروج از فعالیت های کارآفرینی.
یوسفی افزود: پیش بینی های لازم را در برنامه هفتم توسعه انجام داده ایم و جرایم این موضوع را نیز در نظر گرفته و بر اجرای آن تاکید کرده ایم.
همچنین در مورد وام ازدواج، وام نیروی انتظامی و وام سپرده مسکن باید به مردم اطلاع رسانی کنیم و این مسائل را تورمی تلقی نکنیم.
وی در پایان تاکید کرد: 80 درصد تسهیلاتی که اعطا می کنیم در اختیار 25 درصد جامعه است که با تخلفات مبارزه می کنند.
در حالی که وام های کوچک می تواند به طور مستقیم و غیرمستقیم به رشد اقتصادی کمک کند.