خبرگزاری مهر ، گروه استان ها – محمدرضا بهرامی صفت: در سال های اخیر با گسترش زندگی شهری و خودرو در کنار افزایش پلاک خودروها، خیابان های دیگر گنجایش این همه خودرو را ندارند.
علاوه بر آن ضعف شهرداری ها به عنوان بازیگر اصلی مدیریت ترافیک شهری در افزایش ترافیک بسیار مشهود است.
جمعیت شهر همدان در سال های اخیر افزایش یافته و امروزه به عنوان یکی از شهرهای بزرگ کشورمان شناخته می شود، اما در کنار این افزایش جمعیت، شاهد توسعه زیرساخت های مدیریت شهری در همدان نیستیم.
همدان بهعنوان یک کلان شهر بزرگ، تعداد انگشت شماری تقاطع همسطح و غیرکلاسی ندارد و آنهایی که امروزه مورد استفاده قرار میگیرند، چرخهای تاریخی را از زمان اجرا تا تکمیل آنها طی کردهاند و به گفته شهروندان همدانی. بخشی از میراث تاریخی شهر است که نمونه آن پل بدنسازان و چراغ قرمز همدان است که پس از چالش های فراوان افتتاح شد.
همچنین امروز نقاط کور ترافیکی زیادی در همدان وجود دارد که از آن جمله می توان به میدان مدرس و سه راهی پیشاهنگی اشاره کرد که شهرداری همدان توان اجرای تقاطع ها در این نقاط را ندارد و در این مدت مذاکرات زیادی با استانداری همدان داشته است. و همتا شورا.
قطعا یکی از وظایف اصلی مدیریت شهری کنترل ترافیک شهری از طریق اجرای پروژه های روگذر و زیرگذر، اصلاح هندسه راه ها، هوشمندسازی کنترل ترافیک و نصب دوربین ها و علاوه بر توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی، شهرداری همدان است. در اجرای این وظایف ضعیف عمل کرده است.
بازگشایی مدارس در دو هفته اخیر گره ترافیکی را در همدان پیچیده کرده است و با بازگشایی مدارس به معنای واقعی کلمه خیابان های همدان مسدود شده و مردم در ترافیک سنگین گرفتار می شوند.
شهرداری همدان مصوبات شورای همتا را اجرا نکرده است
مهدی حیدری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ترافیک شهر همدان باید در ابعاد مختلف بررسی شود، اظهار داشت: یکی از وظایف مدیریت شهری کنترل ترافیک است و شهرداری همدان در این زمینه کوتاهی کرده و اجرا نکرده است مصوبات شورای همتایان
رئیس کمیسیون فنی ساخت شورای شهر همدان افزود: در گذشته در میدان امام حسین (ع) تصویب شده بود.TO) روگذر باید اجرا شود اما شهرداری هنوز اجرا نکرده است.
وی با بیان اینکه شهرداری نسبت به نقاط کور ترافیکی بی تفاوت بوده است، گفت: میدان مدرس و تقاطع پیشاهنگی دو نقطه کور ترافیکی در همدان هستند و برای میدان مدرس تقاطع بدون همسطح در نظر گرفته شد و شورای همتا به اجرای آن اعتراض کرد. پروژه به شهرداری است و امیدواریم شهرداری همدان در رفع این مشکلات کوتاهی نکند و پروژه را برای رفاه حال شهروندان اجرا کند، چیزی که تاکنون شاهد آن نبوده ایم.
حیدری خاطرنشان کرد: اگر شهرداری همدان به وظایف خود دقیق عمل کند قطعا شاهد کاهش معضل ترافیک در همدان خواهیم بود.
وی با اشاره به ضعف حمل و نقل عمومی در همدان گفت: یکی از راه های کاهش ترافیک، گسترش حمل و نقل عمومی است. امروز در همدان با ضعف حمل و نقل عمومی مواجه هستیم و تقصیر بر عهده شهرداری همدان است.
رئیس کمیسیون فنی ساخت شورای شهر همدان تصریح کرد: در حال حاضر همدان به 250 دستگاه اتوبوس نیاز دارد در حالی که تنها 110 تا 120 اتوبوس داریم و فاصله زیادی بین آنها وجود دارد که حمل و نقل عمومی را از بین برده است.
حیدری با بیان اینکه مردم نسبت به ناوگان حمل و نقل عمومی در همدان بی اعتماد شده اند، تصریح کرد: کمبود اتوبوس باعث ساعت ها انتظار در ایستگاه ها و ایجاد بی اعتمادی شده است.
وی افزود: امیدواریم شهرداری همدان به عنوان بازیگر اصلی ترافیک نقش خود را ایفا کند تا شاهد نارضایتی شهروندان شریف همدانی نباشیم.
شهرداری همدان در کنترل ترافیک شهری ضعیف عمل کرده است
عباس پوریانی یکی از شهروندان همدانی در گفتگو با خبرنگار مهر با گلایه از معضل ترافیک در همدان گفت: وضعیت ترافیک همدان روز به روز بدتر می شود و اگر مدیریت شهری فکری به حال «این وضعیت نکند». امروز شهر کاملا مسدود خواهد شد.»
این شهروند همدانی افزود: همدان از نظر زیرساخت های شهری با بسیاری از استان های اطراف فاصله زیادی دارد و شهرداری همدان نتوانسته هیچ اقدامی برای کنترل ترافیک انجام دهد.
وی با بیان اینکه زیرساخت های مدیریت شهری ضعیفی در همدان داریم، گفت: به اراک، اصفهان، تبریز، مشهد و همین استان های اطرافمان سفر می کنیم، در هر مرحله چندین تقاطع درجه بندی شده و بدون درجه ایجاد شده است، اما همدان نیاز به ساخت دارد. یک روگذر و یک زیرگذر. باید 10 سال صبر کنیم.
پوریانی خاطرنشان کرد: یک دهه است که پیر شده ایم تا اینکه پل فرهنگیان و چراغ قرمز در همدان افتتاح شد. ببینید چند نقطه کور ترافیکی در همدان نیاز به پل هوایی و زیرگذر دارد اما شهرداری همدان فقط می تواند سالانه پرسنل خود را افزایش دهد. ما با افتخار می گوییم بیش از 4000 نفر داریم و ماهیانه 70 میلیارد تومان حقوق می پردازیم.
وی با بیان اینکه شهرداری همدان سیاسی است و هیچ اقدامی برای توسعه شهر انجام نمی دهد، گفت: ببینید در این مدت 4 سال چه پروژه هایی در همدان راه اندازی شده است. شادی مردم روی زمین افتادند.
این شهروند همدانی خاطرنشان کرد: از نظر حمل و نقل عمومی همدان یک فاجعه است و باید ساعت ها در ایستگاه منتظر بمانیم تا اتوبوس در میانه سرما و گرما و برف و باران بیاید به همین دلیل کیفیت پایین فرسوده است. اتوبوس ها می رسند
وی با اشاره به ورود خودروهای سنگین و اتوبوس های برون شهری به همدان گفت: فکر می کنم ما تنها شهری در ایران هستیم که گذرگاه نداریم و تمام کامیون های سنگین شرق و غرب وارد شهر شده اند. علاوه بر آسیب رساندن به زیرساخت های شهری و آلودگی هوا، ترافیک در همدان نیز افزایش یافته است.
وی افزود: نمیدانم مسئولان ما خواب هستند یا نه، زیرا پس از دههها به این مشکل فکر نکردهاند.
در پایان باید گفت؛ این روزها ترافیک همدان به یک معضل و چالش بزرگ تبدیل شده است و اگر فکری به حال آن نکنیم باید تا چند سال آینده منتظر مسدود شدن کامل شهر همدان باشیم.
مدیریت ارشد استان، نمایندگان مردم همدان در شورای اسلامی و شهرداری باید با همفکری و همفکری نسبت به رفع این مشکل اقدام همه جانبه ای داشته باشند و در صورتی که شهرداری همدان به تنهایی قادر به حل مشکل ترافیک نباشد. به تنهایی باید به فکر این مشکل در سطح کلان استان باشید.