پارلمان اعتبار خود را از دست داده است. اعتماد مردم به مجلس از بین رفته است». شورای نگهبان صلاحیت افراد غیر مورد اعتماد خانواده را تایید کرد. و … اینها واکنش های غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی نماینده شورای اسلامی ایران به نتایج انتخابات مجلس دوازدهم است.
اگر آرای باطل را در نظر نگیریم، مشارکت کمتر از 12 درصد است.
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی نماینده شورای اسلامی ایران در گفتگو با خبرنگاران ضمن ارزیابی انتخابات شورای اسلامی گفت: طبق اعلام وزارت کشور به گفته خودشان باید 61 میلیون نفر در این انتخابات شرکت می کردند. 25 میلیون نفر در انتخابات شرکت کردند، ما هم قبول داریم، اما 36 میلیون واجد شرایط در انتخابات شرکت نکردند، برای این 36 میلیون نفر چه برنامه ای دارید؟ در تهران، پایتخت سیاسی کشور، 18 درصد در انتخابات شرکت کردند و اگر بخواهیم آرای باطل را از این رقم حذف کنیم، مشارکت کمتر از 10 تا 12 درصد خواهد بود که فاجعه است. ضمن اینکه در بهترین شرایط 22 تا 24 درصد واجدین شرایط در شهرهای بزرگ در انتخابات شرکت کردند که نشان می دهد اصلا شرایط خوبی نداریم. باید صدای خفه ای بشنوی
شورای نگهبان صلاحیت افرادی را که خانواده هایشان حتی به آنها رای نداده اند تایید کرد.
وی افزود: نمی خواهم بگویم همه تقصیرها متوجه شورای نگهبان، نظارت اختیاری، رد صلاحیت و تایید کلی است، در این انتخابات افرادی هستند که کمتر از 10 هزار رای آورده اند که این یک رای است. فاجعه به این صورت که یک کاندیدای تایید صلاحیت که خانواده آن فرد به او رای نداده است، بنابراین این موارد نشان می دهد که تایید صلاحیت ها گسترده بوده است.در حال حاضر چند نامزد در مجلس داریم که بین 5000 تا 8000 رای دارند که نشان می دهد وضعیت بسیار بد شده است، از طرفی این تعداد رای نشان میدهد که مردم به این نتیجه رسیدهاند که مجلس جایگاه واقعی خود را از دست داده و رأیگیری بیاثر است؛ بنابراین اکنون همه تقصیرها بر دوش شورای نگهبان نیست و نظارت اختیاری، اما رای گیری بی اثر و بی معنی شده است.
با حضور کوچچی زاده، نبویان، رسایی و امثال اینها مجمع رادیکال تشکیل شده است.
جعفرزاده ایمن آبادی همچنین تصریح کرد: در مجلس دهم مردم آمدند و رای دادند اما همین مجلس نتوانست توافقنامه را تصویب کند زیرا هسته قدرتمند و سرسخت درون دولت اجازه کار به کسی را نمی دهد. من نمی خواهم بگویم اجبار کار درستی است چون من اولین نفری بودم که رای دادم و معتقدم راه اصلاح کشور از اصل می گذرد، بنابراین باید شرکت کرد و به حداقل ها رای داد، اما حالا نتیجه زورگیری، تشکیل مجلس رادیکال و فوق رادیکال است. با حضور کوچچی زاده، نبویان، رسایی و امثال آن، مجمع رادیکال تشکیل شده است. در برخی شهرها مردم هنوز تعجب می کنند زیرا مردم رای داده اند که اگر به خیابان بروید، 100 نفر اول 2 نفر اول رای دهنده را نمی شناسند. چرا این اتفاق افتاد؟ آیا رهبران از برگزاری صحیح انتخابات اطمینان حاصل نکردند؟
اگر فکر نکنند مردم در انتخابات شرکت نمی کنند.
جعفرزاده ایمن آبادی ادامه داد: در حال حاضر منحصربه فرد بودن مجلس در چشم مردم از بین رفته است، پس چه فایده ای دارد که مردم از مجلس صحبت کنند؟ کدام مجلس؟ چه کسی به حرف نماینده گوش می دهد؟ نماینده کجا می تواند کار خود را انجام دهد؟ علاوه بر این، نهادی به نام شورای نگهبان وجود دارد که می تواند مصوبات مجلس را زیر پا بگذارد. به همین دلیل باید جور دیگری فکر کرد و اقدامات دیگری انجام داد وگرنه مردم در انتخابات شرکت نمی کنند. نکته دیگر در مورد انتخابات این است که در انتخابات ریاست جمهوری میزان مشارکت 48 درصد، در این انتخابات 41 درصد و در اکثر شهرها آرای باطل رتبه اول یا دوم را به خود اختصاص داده است، یعنی در بهترین شرایط نرخ مشارکت 35 درصد بود. اقدامات نسنجیده تیم اقتصادی دولت رئیس جمهور نارضایتی شدیدی را در جامعه به همراه داشته است. مردم از دولت رئیس جمهور ناراضی هستند، به چه زبانی بگویند؟
نمایندگان ادور بدون دلیل رد صلاحیت شدند
وی با اشاره به کاهش پایگاه اجتماعی دولت گفت: در شرایط فعلی بیش از 10 درصد پایگاه اجتماعی مردمی رئیس جمهور کاهش یافته که البته این حداقل است. به هر حال ما وضعیت خوبی نداریم، از طرفی مجلس شخصیت خود را از دست داده، اعتماد مردم به مجلس از بین رفته است، نمایندگان دوره هایی که مردم دوست داشتند بی دلیل رد صلاحیت شدند و ما هنوز کسی دلیل رد صلاحیت را به آنها نگفته است.
دولت و مجلس از حالت وحدت به حالت همدستی رفتند
جعفرزاده افزود: شرایط فعلی برای تمامیت خواهان و همه کسانی که می خواهند همه امور در دست آنها باشد مساعد است. نکته دیگر اینکه ما شاهد وحدت مجلس و دولت بودیم. تعجب می کنم که این وحدت دو سال است که کشور را به فقر و فلاکت کشانده است. چرا به دنبال وحدت هستید؟ با این نتیجه انتخابات، حالت همدستی دولت و مجلس و همه به یک کاسه تبدیل شده است. مجلس ویران شد و این بلای نظام است، مردم اعتماد ندارند، مشارکت بسیار کم و ضعیف بود، صندوق ها خالی بود، مردم نیامدند و رای نیاوردند، این یکی از دلایل است. شورای نگهبان شاخص های مختلفی را مورد توجه قرار داد و افرادی مانند علی مطهری، نوبخت و بهانر تایید شدند، سپس همین افراد در کمال ناباوری رد شدند. پورمحمدی و محسن اسماعیلی رای نمی دهند؟ چرا رای نمی دهید؟ سپس افراد ناشناس رای دادند که آنها فوق افراطی هستند. با شروع از همین پیشنهاد آقای حسین تعظمی می گویم آمار صندوق ها جداگانه اعلام شود. کدام قسمت از این پرونده مشکل دارد؟ از خودت مطمئن نیستی؟ لذا آمار صندوق را جداگانه اعلام کنید.
اصلاح طلبان نیامدند، مردم هم نیامدند/ نرخ مشارکت شرم آور است
این نماینده شورای اسلامی ایران در ارزیابی لیست غیر رای دهندگان مردم تهران در انتخابات مجلس دوازدهم اظهار داشت: در انتخابات مجلس دوازدهم لیست های اصلی مورد قبول مردم حضور نداشتند. توجه کنید وقتی اصلاح طلبان نیامدند، مردم نیامدند، این نکته نشان داد که آنها پایگاه اجتماعی دارند، چرا اصلاح طلبان و اعتدالیون را نمی بینند؟ چرا نمی خواهند منتقدان خوش اخلاق و وفادار قانون اساسی را ببینند؟ چرا فقط می خواهند حذف کنند؟ اینها یک واقعیت است، همچنین خاتمی، علی لاریجانی و ناطق نوری هر کدام واقعیتی هستند که باید دید، اگر این افراد را نبینند و بخواهند سرکوبشان کنند، نتیجه این می شود که این مشارکت بسیار ضعیف است و باعث شرمندگی می شود. روزنامه شهرداری از مشارکت سیلی نوشت، سیلی کجا بود؟ اگر 25 میلیون سیلی وجود دارد، آن 36 میلیونی که نیامده اند چه نام دارد؟
حضور افراط گرایان کار را برای یک اقلیت قوی دشوار می کند
جعفرزاده ایمن آبادی در پاسخ به صحبت های شما درباره اصلاح طلبان، آیا فکر می کنید همین تعداد از اصلاح طلبان و اعتدالیونی که وارد مجلس دوازدهم شدند، می توانند اقلیت قوی تشکیل دهند؟ وی خاطرنشان کرد: چون اصلاح طلبان اکثرا مردمی ریشه دار و مردمی هستند، امیدواریم این اقلیت قوی در مجلس شکل بگیرد، هرچند می دانم که رفتن این اقلیت قوی به مجلس سخت خواهد بود، به هر حال این چند نفر از ما انتظار دارند. در مجلس بودن
خاتمی به زبان دیگری گفت که باید به مردم توجه کرد.
وی همچنین پاسخ داد: تحلیل شما از رای ندادن به خاتمی چیست؟ وی یادآور شد: خاتمی با مردم به زبان دیگری صحبت می کرد، البته من موافق این نبودم که به خاتمی رای ندهند اما حالا که رای نیاورد به زبان دیگری گفت باید با همه چیز به مردم توجه کنیم. پس از این وعده های غیرعملی، بر صندلی نشست و با وقاحت دستاوردهایی برای خود رقم زد. لذا خاتمی با این رفتار آمد و پیام داد که باید به مردم و خواسته های آنها توجه شود. مردم کاندیداهایی دارند که در پیگیری های انتخاباتی و از نظر سیاسی حذف می شوند. این رفتار مردم را خوشحال نمی کند. و مجلس بی اعتبار شده است. به همین دلیل خاتمی می خواست با مردم به زبان دیگری صحبت کند که آن هم یک روش است، البته من به این روش اعتقادی ندارم.