اگر استرس زیاد باشد و کنترل نشود یا برای مدت طولانی ادامه یابد، می تواند منجر به مشکلات جدی تری شود که می تواند زندگی را تهدید کند. و بیماری زا باشد.
بیماری قلبی: محققان بیان کردهاند که گرفتگی عروق در افرادی که از استرس بالایی رنج میبرند، شایعتر است. علاوه بر این، استرس می تواند به طور مستقیم ضربان قلب را افزایش دهد و سطح کلسترول و تری گلیسیرید را افزایش دهد.
چاقی: کارشناسان سال هاست که در حال بررسی تاثیر استرس بر اضافه وزن و چاقی بوده اند و اکنون شواهد جدیدی یافته اند. استرس باعث می شود بیشتر هوس خوردن غذاهای ناسالم داشته باشیم. استرس مزمن همچنین باعث تولید بیش از حد هورمون کورتیزول می شود.
دیابت: اگرچه استرس لزوما منجر به دیابت نمی شود، اما اگر به درستی مدیریت نشود، می تواند وضعیت این بیماران را بدتر کند. هورمون های استرس، از جمله کورتیزول، مستقیماً بر سطح گلوکز تأثیر می گذارد.
افسردگی: استرس باعث تغییرات مختلفی در مغز می شود، از جمله عدم تعادل سیستم های انتقال دهنده عصبی مانند سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین. این عدم تعادل با کاهش اشتها، بی خوابی و کاهش خلق و خوی همراه خواهد بود.
مشکلات گوارشی: ارتباط قوی بین مشکلات گوارشی و استرس وجود دارد. استرس می تواند باعث التهاب در دستگاه گوارش شود. علاوه بر این، کسانی که سطوح بالایی از استرس را تجربه می کنند، بیشتر از زخم معده، بیماری کرون و سندرم روده تحریک پذیر رنج می برند.
تغییر الگوی خواب: اکثر افرادی که از استرس مزمن رنج می برند از اختلالات خواب رنج می برند. این افراد ممکن است در به خواب رفتن، خواب ماندن یا تجربه خواب آرام مشکل داشته باشند.
زوال عقل: دلایل منطقی زیادی برای ارتباط بین استرس و زوال عقل وجود دارد. یکی از دلایل این است که استرس سیستم ایمنی را به خطر می اندازد، که به نوبه خود نقش مهمی در خطر ابتلا به زوال عقل ایفا می کند. دلیل دیگر این است که تولید بیش از حد هورمون کورتیزول با مشکلات حافظه مرتبط است.
بیشتر بخوانید:
6 دلیلی که باعث ریزش مو می شود
۴۷۲۳۶