به گزارش بازار، سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان یک نهاد دولتی وابسته به وزارت راه و شهرسازی مرجع قانونی و متولی اعمال حاکمیت در حمل و نقل دریایی کشور و نماینده دولت است. جمهوری اسلامی ایران در نهادها، سازمانها و مجامع بینالمللی ذیربط، متولی بنادر، دریانوردی و حملونقل دریایی و ایجاد، توسعه و تجهیز بنادر تجاری کشور و مدیریت و بهرهبرداری، سیاستگذاری و نظارت کامل آنها است. در کابوتاژ حمل و نقل دریایی و امور بازرگانی و تامین ایمنی عبور و مرور شناورها، اعمال قوانین دریایی و انجام وظایف مقرر در قانون جزء وظایف قانونی و مأموریت وجودی سازمان است.
عملکرد سازمان بنادر و دریانوردی در مهندسی و توسعه امور زیربنایی در دولت سیزدهم به شرح زیر است:
یکی دیگر از حوزه های مورد توجه در حوزه بندری و دریانوردی که در دولت سیزدهم به طور ویژه به آن پرداخته شده، توسعه زیرساخت ها در بنادر کشور است که در این دولت 350 هزار میلیارد ریال در بنادر خصوصی با منابع داخلی سرمایه گذاری شده است. سازمان بنادر بوده است. علاوه بر این، ظرفیت اسمی از 280 به 290 میلیون تن و ظرفیت کانتینر از 2.7 به 8.8 میلیون TEU افزایش یافته است. همچنین 27 پروژه به ارزش 11 همات در قالب پروژه های ملی و 39 پروژه به ارزش 4 همات در قالب پروژه های عمومی در دست ساخت و مناقصه راهبردی و همچنین 157 دستگاه تجهیزات به ارزش 43 همات در قالب های دریایی و بندری می باشد. تجهیزات. در دستور کار قرار دارند.
پروژه های افتتاح شده در دولت سیزدهم با منابع داخلی سازمان بنادر و دریانوردی در دولت سیزدهم 41 طرح به ارزش بیش از 35 هزار میلیارد ریال با اشتغال زایی برای بیش از 3 هزار و 400 نفر در 1401.33 طرح به ارزش بیش از 20 هزار میلیارد ریال با اشتغالزایی بیش از بیش بیش از 2000 نفر در هفته دولت 1402 و در دهه فجر 1401 42 طرح به ارزش بیش از 55000 میلیارد ریال با اشتغال بیش از 9000 نفر با منابع داخلی سازمان بنادر و دریانوردی افتتاح شد.
پروژه های عمده مورد استفاده در دولت سیزدهم شامل تجهیزات مورد استفاده از شهریور 1400 تا فروردین 1403، بارج جمع آوری آلودگی نفتی، کشتی بازرسی نفتکش، کشتی های جستجو و نجات دریایی، ماشین های آتش نشانی، بازوی بارگیری، ساخت مدولاتور سیستم کنترل ترافیک دریایی VTS)، ساخت مادربرد سیستم کنترل ترافیک دریایی (VTS)، “خرید، نصب و راه اندازی مجموعه گیربکس اسکنر”، رادار و دستگاه آنتن رادار، “خرید، نصب و راه اندازی . مجموعه فرستنده گیرنده» ذکر شد.
علاوه بر این، اقدامات کلیدی در دولت 13 (در حوزه توسعه زیرساخت های مسافری دریایی) از 1400 تا پایان سال 1402؛ اجرای طرح توسعه بندر مسافری دریایی چمخاله (استان گیلان)، ساخت و بهره برداری از 22 اسکله شناور برای ایمنی تردد دریایی در بنادر خرمشهر (استان خوزستان)، گناوه و دیلم (استان بوشهر) و قشم کنگ. ، مقام و لنگه (استان) هرمزگان)، تکمیل زیرساخت ترمینال مسافربری بندر بوشهر (بخش و پایانه دریایی)، تکمیل زیرساخت فاز اول بندر نخل نخدا (استان هرمزگان)، مطالعه ساخت. اسکله های مسافری در بهمنشیر و پارک ساحلی شادگان (استان خوزستان) در حال انجام، انجام پروژه های مطالعاتی گردشگری دریایی و مسافری در استان های گیلان، خوزستان، سیستان و بلوچستان، ارومیه، هرمزگان و به روز رسانی نشریه 530 (راهنمای طراحی برای کوچک) بنادر مسافری و تفریحی)، طرح توسعه بندر مسافری چمخاله، تصفیه و لایروبی کانال های جزیره میانکاله و خلیج گرگان، بهره برداری از ساختمان مرجع مارینا و پایانه مسافربری ابوموسی، بهره برداری از 7 اسکله شناور و رمپ چند منظوره و بهره برداری از بندر سیریک
پروژه های اجرایی مهم و راهبردی در سازمان بنادر و دریانوردی
پروژه های کلان و استراتژیک در سازمان بنادر و دریانوردی به دو قسمت تجهیزات بندری و دریایی در حال ساخت و پروژه های بزرگی که عملیات اجرایی آنها شروع شده و یا به زودی آغاز می شود که شامل تجهیزات بندری و دریایی در حال ساخت می شود، تقسیم می شود. تجهیزات بندری و دریایی در حال ساخت به ارزش 133 میلیون یورو و 2.512 میلیارد ریال، تجهیزات مخابراتی، الکترونیکی، بندری و دریایی در حال تامین به ارزش 754 میلیون یورو، تکمیل پروژه فاز سوم طرح توسعه مجتمع بندری شهید رجایی به ارزش 2.3 همات (بخشی از پروژه در ساعت 14 تیر افتتاح شد)، طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار، ساخت سیلوی غلات 100 هزار تنی، طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار، اجرای بخشی از کریدور 2.6 کیلومتری منتهی به بندر، طرح توسعه اسکله های نفتی بندر شهید رجایی. مجتمع (سه پست اسکله در ساعت 14 تیرماه افتتاح شد) و پروژه عملیات اجرایی احداث موج شکن سنگی، دایک، دیوار پیرامونی و لایروبی بندر گناوه.
پروژه های بزرگی که عملیات اجرایی آن آغاز شده و یا به زودی آغاز می شود عبارتند از: احداث اسکله نفتی 50 هزار تنی در بندر شهید بهشتی چابهار به ارزش 8 هزار میلیارد ریال، احداث فاز اول خطوط نفتی بندر شهید بهشتی چابهار به ارزش 8 هزار میلیارد ریال. میلیارد ریال ساخت دو انبار فله در بندر شهید بهشتی چابهار به ارزش 8000 میلیارد ریال 7000 میلیارد ریال ساخت رمپ حمل فله کشتی در بندر لنگه به ارزش 2 میلیارد ریال سیلوی 100000 تنی از بندر شهید بهشتی چابهار به ارزش 20 میلیارد ریال، سه جایگاه اسکله نفتی در بندر شهید رجایی به ارزش 10 میلیارد ریال، کریدور دسترسی به بندر چابهار به طول 1.8 کیلومتر به ارزش 9 میلیارد ریال، کمربند اختصاصی بندر نوشهر به ارزش 8 میلیارد ریال، بهره برداری از 37 فروند شناور خدمات دریایی و انواع مختلف تجهیزات بندری به ارزش 140 میلیون یورو، ساخت پست برق 20.63 کیلوولت در بندر شهید رجایی به ارزش 1.5 میلیارد ریال، سد حفاظت ساحلی شهید بهشتی بندر چابهار به ارزش 2451 میلیارد ریال.
پروژه های مرتبط با توسعه دریا محور.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجرای اصل ۱۱۱ قانون اساسی و پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام، سیاستهای کلی توسعه دریایی را به سران قوای سهگانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ کردند. دولت موظف است در اجرای سیاست های کلی توسعه دریامحور با هماهنگی سایر قوا اقدام نماید. «تدوین آیین نامه ها و دستورالعمل های تسریع در اقدامات» و «اقدامات اجرایی» باید با شورای اسلامی و قوه قضائیه هماهنگ شود.
در این راستا دولت سیزدهم پروژه های مرتبط با توسعه دریا را تعریف و اجرا کرده است که از آن جمله می توان به اولویت بندی اجرای طرح ها در راستای سیاست های کلی توسعه دریامحور به ارزش 103 همات، فاز سوم پایانه کانتینری بندر شهید رجایی اشاره کرد. مجتمع به ارزش 2.3 همات، بهره برداری از پروژه توسعه اسکله نفتی بندر شهید رجایی، بهره برداری از ساختمان مرجع دریایی و پایانه مسافربری جزیره بوموسی، برنامه ریزی تامین تجهیزات بندری و دریایی به ارزش 40 حمات با پیشرفت متوسط طرح توسعه 54 درصدی بندر مسافری چمخاله، تصفیه و لایروبی کانال میانکاله و خلیج گرگان، تکمیل بندر چندمنظوره خمر، اجرای بخشی از کریدور لجستیکی منتهی به بندر چابهار و توسعه سواحل مکران اشاره کرد. هر یک از این پروژه ها نمونه ای از تلاش های وزارت راه و شهرسازی و دولت 13 و توجه به منویات مقام معظم رهبری است.
این در حالی است که پروژه های بندری و دریایی با اعتبارات مدیریت شده راه اندازی شده است. این پروژه ها شامل ساخت لندینگ کرافت، ساخت 3500 کانتینر، ساخت ترمینال کامیون در بندر شهید رجایی، احداث نیروگاه گازی در بندر بوشهر، ساخت یدک کش، ساخت سیلوهای غلات در بندر امیرآباد، ساخت 180 واگن باری، ساخت 80 واگن باری، خرید دو دستگاه شبیه ساز، ساخت قایق تفریحی، ساخت سیلوی غلات در بندر انزلی، خرید 1000 کانتینر و ساخت وسیله نقلیه تراکتور
سیستم مالی جامع با صورت سود و زیان یکپارچه
در پایان خاطرنشان می شود اجرای طرح مطالعاتی اصلاح ساختار تعرفه ها تاثیر بسزایی در اجرای سیاست های دولت الکترونیک، شفاف سازی و رضایت مشتریان و ذینفعان خواهد داشت. افزایش کارایی و اثربخشی تجهیزات و امکانات بندری و دریایی و جذب بیشتر کشتی ها، کالاها و کانتینرها و کمک به بهبود شرایط اقتصادی فعالیت های دریایی و بندری برای جذب سرمایه گذاری و ارتقای کیفیت خدمات با ابزار نظام تعرفه یکی از مهمترین چیزها، سیستم جامع مالی است. صورت سود و زیان تلفیقی اقدام مهمی بود که در دولت سیزدهم اجرا شد. در این سامانه قبض شناور و کالا (در مرحله اول قبض شناور و کالا در بندر شهید رجایی به صورت پایلوت اجرا و صادر شد). تکمیل کشتی و کالا در بندر باید اجرا شود.) خدمات اموال (در خصوص سیستم صورتحساب خدمات املاک، مقرر شد شرکت در طول مدت گارانتی در بنادر برای اجرای خدمات املاک اقدام کند) و دفترچه نرخ ها (با توجه به دفترچه نرخ ها و نرخ ارز موجود در سیستم بارگیری می شود و به طور خودکار در فاکتور درج می شود). در اختیار کاربران قرار می گیرد.