افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 23 November , 2024
2

اظهار نظر؛ مبنایی برای تحلیل و تصمیم اشتباه.

  • کد خبر : 302554
اظهار نظر؛  مبنایی برای تحلیل و تصمیم اشتباه.

نظرسنجی در زمان انتخابات یکی از راه های شناخت مطالبات جامعه و نحوه خدمت رسانی به نامزدهای انتخاباتی است البته به شرطی که به صورت علمی و دقیق انجام شود. به گزارش ایسنا، هدف از این نظرسنجی درک و تبیین افکار عمومی در موضوعات مختلف است تا مسئولان و نهادهای مربوطه اطلاعات لازم برای تصمیم […]

نظرسنجی در زمان انتخابات یکی از راه های شناخت مطالبات جامعه و نحوه خدمت رسانی به نامزدهای انتخاباتی است البته به شرطی که به صورت علمی و دقیق انجام شود.

به گزارش ایسنا، هدف از این نظرسنجی درک و تبیین افکار عمومی در موضوعات مختلف است تا مسئولان و نهادهای مربوطه اطلاعات لازم برای تصمیم گیری را در اختیار آنها قرار دهند. از نظر انتخابات، نظرسنجی وسیله ای برای شناخت شرایط سیاسی کشور است که می تواند ابزاری مطمئن برای پیش بینی رفتار شهروندان در انتخابات و شناسایی پایگاه اجتماعی احزاب و گروه های سیاسی باشد. با این حال، انتشار نتایج نظرسنجی های انتخاباتی. همچنین می تواند افراد را به سمت احزاب یا افراد خاصی سوق دهد.

انجام نظرسنجی در روزهای قبل از انتخابات در بسیاری از کشورها امری رایج است. اگر این بررسی ها توسط مراکز مهم علمی انجام شود، معمولا تصویری نزدیک به واقعیت از شرایط سیاسی و میزان استقبال مردمی از نامزدهای انتخاباتی نشان می دهد. موسسه گالوپ یکی از مشهورترین موسسات نظرسنجی در جهان است که نتایج نظرسنجی آن اغلب در سراسر جهان مورد توجه است.

به طور معمول، این نظرسنجی‌ها می‌توانند مبنایی برای تصمیم‌گیری‌های مهم سیاسی در انتخابات، از جمله ائتلاف، انصراف نامزدها، یا تغییر تمرکز در رقابت‌های سیاسی باشند. به عنوان مثال، بر اساس نظرسنجی خدمات “سارس” که به سفارش شبکه خبری “سی ان ان” انجام شده و نتایج آن اخیرا منتشر شده است، تعداد آمریکایی های حامی بایدن از 45 درصد به 43 درصد کاهش یافته است. در حالی که ترامپ از حمایت 49 درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی برخوردار شده است.

مراکز انتخاباتی بزرگی نیز در ایران وجود دارد که معمولاً در مورد موضوعات مختلف از جمله انتخابات نظرسنجی انجام می دهند. نامزدهای انتخابات معمولاً به نتایج ایسپا یا تلویزیون و برخی نهادها و سازمان های دیگر توجه می کنند. نتایج آخرین نظرسنجی انتخاباتی مرکز افکار عمومی دانشجویان ایران (ISPA) که در 29 و 30 خرداد 1403 انجام شده است، نظر جامعه ای متشکل از 4000 نفر را در مورد میزان مشارکت در انتخابات جویا شده است انتخابات، مطالبات نامزدها، نحوه پیگیری اخبار انتخابات. در این نظرسنجی با 3906 نفر بالای 18 سال ساکن در 31 استان کشور (شهری و روستایی) مصاحبه حضوری انجام شد.

بر اساس نتایج این نظرسنجی، 44.4 درصد از شهروندان اعلام کرده اند که قطعا در انتخابات ریاست جمهوری شرکت خواهند کرد و 7.3 درصد نیز اعلام کرده اند که به احتمال زیاد در این انتخابات شرکت خواهند کرد. 28.7 درصد مردم گفته اند که به هیچ وجه در این انتخابات شرکت نخواهند کرد و تقریباً 15 درصد نیز هنوز تصمیم نگرفته اند که در انتخابات شرکت کنند یا نه و تردید دارند.

نظرسنجی ها معمولاً از طریق تلفن، پست یا آنلاین انجام می شود. نکته مهم نظرسنجی این است که این کار باید به صورت دقیق و علمی انجام شود تا به واقعیت جامعه نزدیک شود. در اینجا مناسب است که بین نظرسنجی ها و نظرسنجی ها تفاوت قائل شویم. افکار سنجی معمولا با اهداف سیاسی و حزبی و برای فریب افکار عمومی صورت می گیرد و مبنای علمی ندارد.

از سوی دیگر، در روزهای اخیر شاهد بررسی‌های غیرعلمی و غیردقیق برخی از کاربران فضای مجازی بوده‌ایم که سؤالات آنها دقیقاً طراحی نشده و جمعیت بسیار محدودی در این نظرسنجی‌ها شرکت می‌کنند و نتایج این بررسی‌های غیرعلمی قابل تعمیم نیست کل جامعه

این موضوع مورد توجه پلیس فتا نیز قرار گرفته است. سردار وحید مجید، فرمانده انتظامی شهرستان فتای فرجا در این زمینه گفت: «بازنشر و انتشار یک سری بررسی‌ها یا نظرات نادرست که در کانال‌های غیررسمی منعکس می‌شود و منشأ آن مشخص نیست، در رابطه با انتخابات یا نامزدهای انتخاباتی یا نشریه از مطالب علیه نامزدهای انتخاباتی تخریب، تهمت «توهین، تهمت و بیان موارد نادرست یا غیراخلاقی که ممکن است در خصوص حریم شخصی نامزدها اتفاق بیفتد جرم است».

از سوی دیگر فناوری به کمک صاحب نظران آمده است. در شبکه های اجتماعی مانند تلگرام می توانید نظرسنجی هایی را مشاهده کنید که ظاهرا نتایج آنها غیر واقعی است. برای مثال کانالی با تعداد معینی از اعضا نظرسنجی انجام می دهد و تعداد افرادی که در آن نظرسنجی شرکت کرده اند از تعداد اعضای آن کانال بیشتر است. این نظرسنجی ها عمدتاً توسط ربات ها انجام می شود و نه واقع بینانه و نه مستند است. یک جستجوی ساده در گوگل روش های مختلفی را برای انجام نظرسنجی (نظرسنجی) در تلگرام آموزش می دهد، بنابراین عموم مردم نیز باید مراقب این کانال ها باشند.

نظر سنجی به جای نظرسنجی یا انجام یک نظرسنجی نادرست می تواند بر افکار عمومی تأثیر منفی بگذارد و از یک سو حتی اعتبار نظرسنجی های علمی از مراکز بزرگ مورد تردید عموم مردم قرار گیرد و مهمتر از آن می تواند مبنای تحلیل و تصمیم اشتباه جامعه باشد و حتی نخبگان نیز سیاسی شوند، بنابراین کاربران فضای مجازی باید به اهمیت و اعتبار نظرسنجی هایی که در صفحات خود انجام داده اند توجه داشته باشند و بدانند که نباید مبنای خود را قرار دهند. تجزیه و تحلیل بر روی نتایج از آن نظرسنجی ها و ارائه آنها به مردم. پلیس فتا تشخیص داده است که اظهار نظر به جای نظرسنجی که می تواند باعث گمراهی مردم شود جرم است.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=302554

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.