به گزارش بازار، علی القاصی رئیس دیوان عالی استان تهران در تشریح اقدامات اداره کل دادگستری استان تهران برای حمایت از چرخه تولید و حفظ امنیت سرمایه گذاری ها اظهار داشت: دادگستری استان تهران علاوه بر وظیفه استانی خود به ارائه خدمات قضایی به مردم استان تهران، رسیدگی قضایی به پرونده های کشوری و کشوری از جمله پرونده های مربوط به جرائم اقتصادی، دعاوی متعدد و پرونده های مهم می پردازد.
رئیس کل دادگستری استان تهران با بیان اینکه وضعیت ویژه استان و شهر تهران تنها به وضعیت قضایی محدود نمی شود، گفت: استان تهران از نظر بسیاری از شاخص های اقتصادی مانند تعداد تجهیزات و تخصیص پولی. منابع در سیستم پولی، نرخ تولید ناخالص ملی، میزان درآمد. مالیات و تامین اجتماعی رتبه اول را در کشور دارد و در بسیاری از شاخص های فوق حدود نیمی و در برخی موارد حدود یک سوم بازار کشور را در اختیار دارد.
رسیدگی به مشکلات واحدهای تولیدی و فعالان اقتصادی به صورت ساختارمند و سیستماتیک.
وی با بیان اینکه با توجه به سیاست های ابلاغی رئیس قوه قضائیه و سند تحول و تعالی قوه قضائیه، ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان تهران به صورت ساختاری و سیستمی برای حل این مشکل جستجو کرده است، گفت: مشکلات واحدهای تولیدی و فعالان اقتصادی در ابعاد استانی و ملی را در دستور کار خود قرار دادند: ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان تهران با انجام مطالعات علمی، نظری و میدانی و میدانی. با بازدیدهای مکرر از شهرهای صنعتی و ملاقات های مکرر با مسئولان. فعالان اقتصادی و تولیدی در محل واحدهای تولیدی و در دادگستری استان تهران و واحدهای قضایی تابعه، بررسی و رفع مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی و حفظ امنیت سرمایهگذاری را در حیطه وظایف و اختیارات خود قرار دادهاند.
القاصی با اشاره به برگزاری جلسات مشترک با رئیس و اعضای شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، اتاق بازرگانی، صنایع، معاون رئیس جمهور و کشاورزی، اتاق صنعت و معدن گفت: برگزاری جلسات مشترک با مدیران وزارتخانه ها و سازمان های ذیربط از جمله وزارت حراست، جهاد کشاورزی، بانک مرکزی و بانک های عملیاتی خمسه و پیگیری و برگزاری جلسات مشترک با سازمان های ناظر از جمله سازمان بازرسی کل کشور، سازمان برنامه و بودجه، دیوان محاسبات کشور و بانک مرکزی در رابطه با شناسایی و پیگیری حل مشکلات. مشکلات واحدهای تولیدی
شناسایی بیش از 40 مشکل و مانع عمده و عمده پیش روی نظام تولیدی و اقتصادی کشور.
رئیس کل دادگستری استان تهران از شناسایی بیش از 40 معضل و معضل عمده و عمده پیش روی نظام اقتصادی و تولید کشور و انعکاس آنها به نهادها و سازمان های ذیربط خبر داد و اظهار داشت: با پیگیری های انجام شده یک سری موانع را برطرف خواهند کرد. چندین مورد دیگر حذف و حل شده اند. در حال انجام است و با توجه به سایر موانع ذکر شده مستلزم تصویب یا تغییر قوانین و مقررات و تصمیم کلان قوه مجریه و دستگاههای اجرایی ذیربط است.
تشکیل 12 کارگروه مشترک با اتاق بازرگانی، اتاق صنعت و معدن، دستگاه های اجرایی و نهادهای نظارتی.
وی با اشاره به تعامل حداکثری با دولت و شورای گفتگوی بخش خصوصی، اتاق بازرگانی، اتاق تعاون و دستگاه های اجرایی استانی و کشوری برای شناسایی ساختاری و سیستمی مشکلات و موانع تولید، ادامه داد. سامانه و بیان کرد: به همین منظور 12 کارگروه مشترک با اتاق بازرگانی، اتاق صنعت و معدن، دستگاه های اجرایی و نهادهای نظارتی تشکیل شده و نتایج بسیار قابل قبولی در روند کارگروه های جستجو گزارش شده است. از حل مشکلات
تشکیل بخشهای ویژه در واحدهای قضایی استان تهران برای رسیدگی به پروندههای واحدهای تولیدی و شهرکهای صنعتی.
القاصی در ادامه تصریح کرد: از آنجایی که روند رسیدگی به پرونده های واحدهای تولیدی در شعب عادی و عمومی با مشکلات عدیده ای مواجه بود، به منظور رعایت حداکثری حقوق واحدهای تولیدی، از تضییع حقوق اشخاص ثالث در این موارد جلوگیری شود. بخشنامه تشکیل شعب ویژه در استان تهران برای رسیدگی به پرونده های واحدهای تولیدی و شهرک های صنعتی ابلاغ شد.
از صدور دستورات غیر ضروری برای مسدود کردن حساب های بانکی واحدهای تولیدی خودداری شود.
رئیس کل دادگستری استان تهران در بخشی دیگر از سخنان خود اذعان داشت: از آنجایی که در بسیاری از موارد مربوط به واحدهای تولیدی، به منظور جلوگیری از تضییع احتمالی حقوق طرفین پرونده، دستورات غیرضروری مسدود کردن حساب بانکی واحدهای تولیدی صادر شد. و دارایی ها و حتی مواد آنها را مصادره کنند. با بخشنامه صادره به واحدهای قضایی ابلاغ شد تا از موارد غیرضروری در این خصوص جلوگیری شود.
وی ادامه داد: از آنجایی که پرونده های مربوط به تولید باید زیر نظر مستقیم مدیران قضایی قرار گیرد، با صدور بخشنامه های مورد نظر، به مدیران قضایی ابلاغ شد تا بر پرونده های قضایی مربوط به واحدهای تولیدی نظارت مستقیم و مسئولیت داشته باشند پرونده ها مستقیماً به مدیران قضایی واگذار شد.
جلوگیری از تعطیلی 60 واحد تولیدی و بیکاری بیش از 30 هزار کارگر
القاصی از جمله اقدامات مهم قوه قضاییه استان تهران را مدیریت پرونده های واحدهای تولیدی منحل شده و ورشکسته عنوان کرد و گفت: تمرکز قوه قضاییه استان تهران بر انحلال شرکت های ورشکسته و تصفیه بر احیای مجدد است. واحد تولیدی و تکمیل ظرفیت آن و در این زمینه فرآیند انحلال نهفته است. با این اقدام 50 واحد تولیدی منحل شده و ورشکسته به مدار تولید بازگشتند و بیش از 60 واحد تولیدی تعطیل و بیش از 30 واحد تولیدی نیز بیکار شدند و هزاران کارگر بیکار شدند. از واحدهای تولیدی جلوگیری شده است.
کاهش بیش از 20 درصدی در ورود پرونده های مربوط به واحدهای تولیدی
رئیس کل دادگستری استان تهران نظارت بر روند تشکیل پرونده های مربوط به واحدهای تولیدی را از دیگر اقدامات مهم دادگستری استان تهران عنوان کرد و گفت: از آنجایی که پرونده ها صرفاً برای واحدهای تولیدی تشکیل و رسیدگی شد. به مدیران واحدهای تولیدی آسیب جدی به محاکم قضایی است برای یک واحد تولیدی در نظر گرفته شده است از این رو ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان تهران مدیریت پرونده های مربوط به واحدهای تولیدی را هدایت کرده است. به روند قبل از تشکیل پرونده
وی در بخش پایانی سخنان خود اظهار داشت: بر این اساس با تشکیل 12 کارگروه فوق الذکر و برگزاری جلسات مکرر و متعدد مدیران واحدهای تولیدی و مدیران. دستگاه های اجرایی و مدیریتی اتاق های بازرگانی و تعاون، مشکلات واحدهای تولیدی در این کارگروه ها و ستاد اقتصاد مقاومتی رصد و نسبت به رفع آن اقدام می کنند. نتیجه این اقدام ممکن است در آمار ورودی پرونده های مربوط به واحدهای تولیدی و در آمار ارسال پرونده با نظارت بر روند ارسال پرونده متبلور شود. در رابطه با واحدهای تولیدی بیش از 200 درصد در نهاده ها کاهش داشته است.